Insekter och favoritblomman som fastnat på bild

Fjärilar och humlor, insekter som inte är helt lätta att fånga på bild. Jag har försökt x antal somrar och många av dessa foton hamnar direkt i papperskorgen, andra kan jag publicera. Det är en stor fördel att ha blommor som de tycker extra mycket om. Som lavendel! Där kryllar det av humlor och en och annan fjäril kommer gärna dit också. En del foton blev inte helt skarpa men det får gå ändå, som sagt inte helt lätt att fånga insekter på bild. Klicka gärna för större samt bildspel, de är ju faktiskt riktigt söta och ludna på nära håll.

Snart har lavendeln blommat ut, känns lite trist faktiskt men jag ska försöka ta tillvara på lite grann. Dottern gillar ju att sy, hon kan ju få sy några doftpåsar som vi kan lägga lavendeln i.

insekter

insekter

3 thoughts on “Insekter och favoritblomman som fastnat på bild

  1. Mysiga foton!!! :-)

    Jag har tyvärr ingen lavendel i trädgården längre. Saknar, men tror jag har helt fel jord för sådana. Iallafall så trivdes plantan jag hade inget vidare, även om den överlevde i några år.

    Men jag har som tur är andra blommor som insekterna gillar, och på sistone har det verkligen varit många fjärilar i trädgården. Tyvärr har inte tiden till att fota en massa funnits, men idag ser det lite lugnare ut i ”schemat” så kanske att kameran kommer fram en stund lite längre uppåt dagen! :-)

Comments are closed.