Snön faller ner och fruset

Ojoj, vad det snöar! Inte klokt, när ska det sluta? Idag när jag gick hem från jobbet gick jag ut till bilen på parkeringen i vanlig ordning. Men den här gången kommer jag inte in i bilen,…för låset hade frusit!! Så himla enerverande! Jag provade nyckeln i passagerardörren, ingen lycka. Jag försökte värma nyckeln i min halvfrusna hand, men se det gick inte. Jag får hjälp av två snälla män, men dem lyckas inte heller och ingen av dem har tändare. Den femte personen jag frågar har en tändare, som fungerar så där halvbra och lågan slocknar av fallande snö och vind. En tredje man har låsolja, …går inte. Så jag ger upp och går tillbaka till kontoret. Då ringer mannen, min egen man alltså, som fått ett tips om att fylla en plastpåse med kokhett vatten. Vilket jag gör och får även med mig lite handsprit ifall att.

Så jag håller den varma sköna påsen mot billåset och nyckeln likaså, och sen tar det bara en halv minut drygt så kan jag låsa upp! Pust och stön och stelfrusna fötter och händer. Lyckligtvis startar bilen, vi har nämligen precis bytt batteri på den. Och bilen jag pratar om är vår ”andra” gamla Volvo då den nya Volvon,…är på verkstaden!! Den har nämligen en förmåga att inte starta ordentligt och släppa ut en massa svartrök.

Alltså jag orkar inte med dessa bilar snart,..det är ofta något med våra bilar. Men hem kom jag, även fast jag knappt såg något för vindrutetorkarna är asdåliga och sneda! Brum brum…

Frusen klätterhortensia

4 thoughts on “Snön faller ner och fruset

  1. Vilket bra knep mot igenfrusna billås! Det måste jag lägga på minnet!! Om det nu behövs när man har centrallås, förresten? Kan faktiskt inte påminna mej om att jag har råkat ut för det på den nuvarande bilen…? Däremot har själva dörren ibland varit mer eller mindre fastfrusen, om det har blivit hastigt kallt efter att bilen har varit riktigt blöt… :-(. När det inte fanns centrallås så låg det alltid låsspray i bilens handskfack – och där hade man ju väldigt bra nytta av den när det inte gick att få upp låsen! <:-X

    Här ska vi få snö i natt och imorgon, säger SMHI. Vill INTE!!! <:-)

    Ha en fin dag!!! :-)

Comments are closed.