Kol (C)

Hej hallå, go´kväll. Vi har kämpat med läxor. Förhörde min äldsta på kemi,..kol och kolatomer, kol i luft, vatten och allt levande och sånt ni vet. Jag kan förstå att det är svårt när man är ”liten” och inte tycker om att läsa, och tror att man skall kunna allt om man bara läser en gång. Det finns visserligen dem som lär sig fort, men inte vi. Jag var ingen fena på kemilektionerna jag heller kan jag lova, tyckte ej heller om att läsa.

Men ikväll skulle jag då försöka få the teen att komma ihåg det han just läst. Så vi typ läste en mening i taget och försökte associera och ifrågasätta runt omkring och kunna se en bild framför sig. Inte superlätt alls för honom, eller mig, men till slut efter lite tragglande så släppte det och han kunde faktiskt svara på en hel del. Sedan blev vi lite lätt trötta, jag märkte ju det av att jag sa kolorna istället för kolet.

Ja, annars så är det varmt här inne och ruggigt ute. Vi eldar med ved (som blir till träkol) och tända ljus. Fast nu har det ju töat ute en del, ganska tråkigt. Jag vill ha snö nu, snö ända fram till nyår. Sen kan det börja smälta…haha

Lite fler foton som jag tog i helgen när det var snö, blå himmel och fullt med kol överallt.

Kol (C)

Kol (C)

3 thoughts on “Kol (C)

 1. Åh, känner igen det där:-) Tragglar också kemi och fysik med trettonåringen om kvällarna:-) Inte helt enkelt det där! Så bra när man kan hjälpas åt i alla fall!

  Hoppas du har det bra i adventsstöket!

  Kram Cecce

 2. Jag har suttit hela veckan med dottern och hennes psykologi. Det är jag som sitter där som ett frågetecken. Och när hon sen vill att jag förhör henne på Natur, då blev jag så glad. Hmmm… det var om DNA och uppbyggnad med mera…. jaja, samma frågetecken igen då… Känner mig otroligt oskolad när jag skall hjälpa henne.

 3. Ja jag bävar för när de kommer upp i åldrarna så att man inte hänger med för fem öre längre. Sen kan jag tycka att skolan verkar ha tappat mycket av det där med undervisning och förväntar sig att kidsen ska läsa sig till allting. Hrmf, inte lätt det där.

  Ha en finfin helg.

  Kram Eva

Comments are closed.