1:a advent

Okej…det har väl gått ganska bra med pyntandet den här helgen.

Det började med hyacinterna, en for i backen utanför affären så alla blomknoppar flög i luften. Sedan fortsätter det med att en tomte gick i kras när vi röjde hemma i jullådorna. Upp med julstjärnor och gardiner, kablar, trassel och trasigt, borttappade kontakter. Ett par stjärnor är dock uppe, och först lös den ena ljusstaken och inte den andra men nu plötsligt lyser den efter att mannen kom hem med nya lampor som vi inte ens behövde sätta dit. Bra att ha i alla fall.

Bakat lussekatter idag med dottern och en nyfiken Tusse. Små kletiga lussekatter hamnade på plåten och blev faktiskt goda! Glömde ingenting, inte ens pensla eller russin. Lite senare när jag äntligen städat upp i köket, tonåringen somnat på soffan efter sin långa LAN-helg, dottern roar sig själv, så får jag en lugn stund i soffan.

Plötsligt får jag för mig att gå till datorn, men där på stolen ligger Sotis och sover. Så jag lyfter helt sonika upp honom från min stol, och får ett par klor rakt i ansiktet! F-n vad ont det gjorde och blodet rann. Svor åt mig själv, och katten,..klumpigt av mig att lyfta honom som jag gjorde så att han lätt kunde riva till mig. Han e så j-la grinig nu för tiden. Bäst att låta honom vara.

Och som pricken över i…spillde jag hela kaffekoppen rakt i knät på mig själv lite senare. Sa jag förresten att jag skar mig i fingret i går?…

Julstök

Och att skriva om det så här kanske kan få mig lugn, lite terapi…Jag önskar er alla en glad 1:a advent, och när jag får tid och ork över så kommer jag att kika in hos er och se om ni har pyntat något.

5 thoughts on “1:a advent

  1. Oj då…att adventspyssla kan va farligt minsann:-) Vilken otur på en och samma dag:-)!
    Hoppas dagen idag varit bättre!

    Rumsgran hittar man i vissa blomsteraffärer. Jag köpte min här i byn. Tycker de är så fina!

    Förresten vad fint du fått här inne!!

    Kram Cecce

Comments are closed.