Svamp i november

Förra helgen kom jag över lite svamp. Trattkantareller. Det var så himla klantigt, men vi var i närheten av ett jättebra svampställe när vi bytte till vinterdäck. Tog inte med mig svampkorgen såklart, så när jag tog en kort promenad i väntan på två bilar som skulle byta däck så gick jag mot svampen. Och visst fanns det svamp, mannen trodde den skulle ha frusit men det har ju inte var så jättekallt än. Så jag plockade näven full med stora fina trattkantareller. Kanske är det dem enda vi får nu när snön fallit lite hos oss.

Jag ska i alla fall ge mig ut i helgen och se om jag inte kan hitta några fler ändå. Det är ju så gott med svamp! Och de här stackarna är redan uppätna.

Har ni plockat mycket svamp?

Trattkantareller

One thought on “Svamp i november

  1. Nä, ingen svampplockare i mig ;-) men sonen vill gärna och följde med en kompis och hans pappa härom helgen. Men de kom hem tomhänta.

    Kram N

Comments are closed.