Knoppar i höstvädd

Godmorgon! Jag trotsar de kyliga mornarna och lägger ut en varm bild på höstvädd från min rabatt. Dessa ”Miss Willmott” blommar inte så här fint idag men jag har ju en del bilder som jag missat att lägga ut. Så jag tänkte att det kunde vara på tiden.

Läste att dessa perenner mår bra av att delas, och jag undrar om jag kanske skulle ta och göra det i helgen. Finns lite annat jag skulle vilja flytta på så att det är klart inför nästa sommarblomning. Och så måste jag ju ta upp daliaknölen ur jorden, annars blir det inga fler dalior.

Den här höstvädden är så himla fin, ja jag tjatar om den här blomman men ni ser ju själva. Den är fin i alla faser och just på denna bild har inte de ljusgröna knopparna i mitten slagit ut till pyttesmå blommor. Blommar juni-september, bra som snittblomma, den är ljuvlig,..get it! Tips från mig.

Och med det säger jag. Hej FREDAG!!

Vill ni se fler inlägg om denna perenn?
Klicka på mina tags.

5 thoughts on “Knoppar i höstvädd

  1. Så söt blomma! Tror aldrig jag har haft nån sån i mina rabatter, men OM så har jag isåfall dessvärre lyckats ha ihjäl den – för nu finns det ingen iallafall. <:-) Inga dahlior heller, och lika bra är nog det, för jag såg hos mina svärföräldrar innan idag att de hade blivit alldeles brungrå och trista efter nattens frost. :-( De som blommade så jättefint för bara några dar sen… Men det är väl bara att inse att det snart är vinter… (Ry-y-y-ys!!!)

    1. Oj, då måste jag nog ta och gräva upp den där daliaknölen illa kvickt,..hoppas jag kommer ihåg det till imorgon.

Comments are closed.