Söta små humlor och perennaflytt

Nu när det börjar bli lite lite kallare igen kanske vi snart inte får se dessa små söta humlor något mer i år. Vet ni var dem tar vägen? Lägger dem sig och dör någonstans i någon blomma eller…vart bor dem liksom? Stackars humla,…jag får en känsla att jag bara måste peta på dem, känna på deras små fjuniga kroppar med fingret med risk för att bränna mig förstås. Har dock inte petat på någon än, dock råkat trampa på en och det gjorde ju ont.

Nog om humlor nu. Den vita solhatten, rudbeckia, som humlan sitter på låg platt fall i rabatten för ett litet tag sedan. Jag har knappt märkt det, men mannen sa att han kanske råkade backa på den med bilen…! Jaja, det är ju det fina med perenner, bara att flytta så växer dem upp igen nästa sommar.

Har ni flyttat perenner?