Walk in closet or not

När jag inte orkar sitta vid datorn, eller inte orkar göra någonting annat över huvudtaget så pinnar jag för glatta livet. Men just nu är jag vid datorn för jag tänkte visa er ett par bilder jag hittat.

Som ni vet så har ju Emma sina kläder hängandes på en ställning i sitt rum. Perfekt då hennes rum är litet och begränsat med utrymme, samt att hon ville börja hänga en del av sina kläder.

Jag har funderat lite på det här med walk-in-closet. Finns det fördelar respektive nackdelar med en sådan? Jag tänker som så att det blir ju mer överskådligt än som nu när jag knappt kommer emellan kläderna med mina fingrar för att det är så trångt, och så fort jag hänger dit respektive tar fram ett plagg så trillar alltid något ner. Beror förstås på hur mycket man klämmer in på stången,..men ja okej.

Sen så undrar jag lite om någon annan kanske vet eller har erfarenhet av en open closet. Hur blir det med damm, lukter och eventuell ohyra?

Om man nu får in t.ex en mal i huset så nog fan tar den sig in i garderoben, även fast det hänger lavendel där. Eller är det något annat kryp, eller bara dålig kvalitét på kläderna som ger de där pyttesmå hålen? En del kläder som jag är extra rädd om har jag hängt in i klädpåsar för säkerhetsskull. Damm och annat tar sig ju även in i garderoberna.

Men om man nu har kläderna hänger framme så här out in the open,…ja vad säger ni? Erfarenheter, tips?

Source: tumblr.com via Lisa on Pinterest

 

Bilden ovan är riktigt ball tycker jag. En kraftig gren fungerar som hänganordning från taket och ner. Skulle jag vilja ha i vårt sovrum. Ut med garderoberna och in med en gren liksom. Alla kläderna som hänger på grenen skulle inte vara så dumt heller.

 

Ovan ser ni en variant av ställning. Emma har en liknande, vit från Ikea. Älskar zebratavlan, säkerligen från Ikea.

3 thoughts on “Walk in closet or not

 1. Tvättstugan är nog det närmaste walk-in-closet vi kommer att komma… <:-) Skulle absolut kunna tänka mej att montera upp en klädstång/-ställning där, och bara hänga plaggen på den direkt från tvättmaskinen! En helfigurspegel på dörren också, och sen vore det perfekt – om det nu inte var så att tvättstugan ligger i källaren. För dit går man ju knappast inte för att klä på sej om morgonen precis… <:-I

  Faktiskt så byggde vi ett litet rum intill sovrummet för några år sen, som var tänkt att vara en klädkammare – men det har blivit hundens sovrum istället! Plus att vi förvarar en massa annan bråte där… Men OM det nån gång i framtiden ska bli en klädkammare av det iallafall, så tror jag att vi ska börja med att sätta in ett fönster. För utan ordentligt insläpp av äkta dagsljus tror jag inte man får den rätta walk-in-closet-känslan? Det är liksom fortfarande bara en gadrob, fast i XL-storlek, om det är mörkt och skumt där inne.

  När det gäller damm är det väl oftast just därför som man vill få ut kläderna ur sovrummet? Å andra sidan så samlar väl inte kläder man använder ofta på sej mer damm där än nån annanstans – men kläder man använder sällan mår nog bättre av att hänga kvar i gadroben… :-)

 2. Oh, vad jag tycker det är snyggt med en klädhängare ute i rummet så som din första bild… men jag är allt för praktisk för att i längden tycka om det :)

  önskar dig en fin fredag.

  kram kram Malin

 3. Kan nog tycka det är rätt snyggt med kläder på en klädstång sådär. Själv har vi en stor klädgardeob som man kan gå in i. Praktiskt ibland, men ganska trångt och oöverskådligt. Samtidigt har jag så mycket kläder så jag har nog behov av en garderob som går att stänga om sig:-)

  Hoppas du haft en fin helg!

  Kram Cecce

Comments are closed.