Tusseliten opereras

Under lång tid så har Tusse haft en knöl på magen och vi har undrat vad det kan vara. Han har inte verkat må dåligt av den men nu när mars kom och det var dags att kastrera denna lille hankatt på sju månader, så passade vi på att kolla upp knölen samtidigt.

Hos veterinären visade det sig att det var ett navelbråck som behöver opereras, då det annars kan bli så att tarmarna letar sig ut där med tiden. Så det blev både kastrering, navelbråcksoperation och öronmärkning som tog dryga timmen.

Väl hemma fick han ligga på en filt framför en värmande brasa. Efter ett tag började han rycka till lite och det var ingen rolig syn att se honom så lealös men ändå ha ögonen öppna. Han låg väl en timme och försökte plötsligt gå iväg och det gick ju inte alls bra, han ramlade bara ihop av narkosmedlet som fanns kvar i kroppen. Fick passa honom ett tag och fösa ner honom i filten igen och sedan sov han ett tag. Vaknar, och ska vingla iväg till vår säng och lyckas hoppa upp. Jag har hjärtat i halsgropen så fort han rör sig och är rädd för att snittet ska slitas upp. Efter en timme där, ner igen och vila någon annanstans. Ingen mat, inget vatten förrän han slutat vingla och det tar lång tid och sedan somnar han för natten.

På morgonen är han ju superhungrig och törstig, men han får inte vara glupsk för då kan det komma upp igen. Och ju mer tiden går desto piggare blir han ju också naturligtvis. Idag två dagar efteråt är han vanliga Tusse igen och har lyckats äta ett stort hål på min nya toffel. (Se instagram)

Nu har han ett långt ärr på magen och får inte lyftas på 2 – 3 veckor, ej gå ut (vilket han inte fått göra än ändå) och vi får inte locka honom till lek. Det blir dock svårt att få denne vilde att hålla sig någorlunda lugn när han får syn på Sotis.

 

One thought on “Tusseliten opereras

  1. ÅÅå, hoppas han mår bra nu Tusse.

    Tack underbara fina du för din kommentar, den gick rakt in den. Tack!

    Ha en fortsatt fin helg!

    Kram Eva

Comments are closed.