Spelvärldens dragningskraft

Tänk denna virtuella värld full av roliga spel som snabbt får en att fastna. Jag har lyckakts fastna i det ett par gånger, fast inte så att jag låter familj, hem och hygien falla i glömska förstås. Jag kan fastna i Sims3, men det går lite upp och ner. Nu var det ett tag sedan jag spelade det. Dottern har också spelat det och i födelsedagspresent kommer hon att få Sims3 Djurliv.

Har ni tänkt på dagens ungdomar, eller vuxna med för den delen, spelar ju mycket data/tv-spel/nätspel nu för tiden. Det är ju inte alls som förr (och nu låter jag som 75 år) när man som jag själv till exempel sprang runt på Gotland och palla äpplen, hängde på höloften med kompisarna, åkte bak på de tuffa grabbarnas moppar i skogen et cetera. Men det fanns ju heller inte något så fantastiskt som Internet än. Just Internet gör ju spelvärlden ännu roligare!

Fast jag menar ju inte att varenda kotte sitter och spelar inne i sina rum. Det finns ju självklart de som absolut inte tycker det är kul alls.

Det går även att mötas i den virtuella världen i många olika slags spel. Sonen har verkligen fått ett stort intresse för LAN-party. Det har varit små LAN-kvällar hos kompisar men nu har han fått anmäla sig till världens största LAN-party (enligt Guinness Rekordbok) DreamHack som hålls i Elmia Jönköping.

Dottern hon spelar gärna något som heter MineCraft. Ett byggspel där man får utforska och omvandla med en dynamiskt genererad spelkarta av kubikmeterstora block. Det är ett spel som jag tyvärr inte kan så mycket om, ej heller förstår jag vad som kan vara så roligt. Men jag har ju heller inte satt mig in i det. Barnen tycker det är kul, och jag har kollegor på jobbet vars barn också spelar det och det verkar vara väldigt populärt!

Spelar era kids något typ av spel?

 

 

 

5 thoughts on “Spelvärldens dragningskraft

  1. Sonen spelar WOW mer eller mindre frekvent och har gjort det i många år. Har har varit på DreamHack i Jönköping en gång och det var nog det häftigaste han varit med om….Själv är jag lite smått beroende av IKEAs planeringsverktyg just nu och det är nästan som ett dataspel det också….
    Ha en finfin dag!

    1. Jodu, jag kan tänka mig att det är riktigt häftigt det där DreamHack. Nästan så mamsen kommer att smyga sig in för att både kolla ungen samt lite artister ;)

  2. Min son spelar också minecraft. Jag har varit lite halvanti till spelet men så länge dom har andra aktiviteter är det OK och dom lär sig otroligt mycket av minecraft.

Comments are closed.