Orchidéevård by moi

En av mina fyra orkidéer står i vårt köksfönster. Den här är yttepytte grönaktig på blombladen och cerice i mitten. Det gröna syns absolut inte på fotot och det kanske har att göra med att jag med flit lät endast snö utanför fönstret vara bakgrund. Det blev väldigt ljust och fint. Tips!

Fick den av pappa när jag fyllde år i november (har jag för mig) och den har blommat sedan dess. Jag har bestämt mig för att sluta småskvätta på orkideérna, och istället får dem ett vattenbad en gång i veckan.

Och med det menar jag att jag tar bort ytterkrukan, ställer ner dem i vasken och spolar ljummet vatten på orkidéjorden så att det svämmar över en stund. Sedan får de rinna av. Försöker verkligen passa så jag inte spolar vatten i bladrosetten,..har misslyckats några gånger där..hrm.

Har ni orkidéer och hur sköter ni era?

8 thoughts on “Orchidéevård by moi

 1. Älskar dem!!! Har flera stycker och gubben min tycker att det är sådär kul :) Alla mina blommor är ganska ödmjuka, de får vatten när jag kommer ihåg dem :) Orkidéerna vattnar jag en gång i veckan (fast ibland blir det längre mellan) 30 sekunder under rinnande vatten. Fungerar fint för mig! Men något jag lärt mig är att INTE ge dem näring när de blommar… då tappar de blommorna inom en vecka!

  Ha en fin dag.

  kram kram Malin

 2. Skäggisarna mår bra :) De växter och frodas. Nu har vi äntligen kunnat konstatera att det är en hane och en hona. Lyckligt nog valde barnen rätt *ler* Wilma har en tjej och Hampus valde killen, utan att de tidagare visste det :) Viktiga grejer det där *haha*

  kram kram Malin

 3. Men så vacker bild!!!

  Just nu är mina orkideer döda:-) Tror jag. Har nämligen inte skött dem at all.
  Annars vattnar jag dem genom att låta vatten rinna igenom krukan, Det brukar funka:-)

  Kram Cecce

Comments are closed.