Sen 3:e advent

 

 

Sen sen kväller nu. Tredje advent redan. Kikar in här lite snabbt för att meddela att vi överlevt långväga innebandymatch i snöstorm, knäck-kokeri och baka efter nytt recept. Vi har också klarat oss från ryggskott för nu går det tungt när det töar. Hoppas bara inte all snö töar bort, det vore ju tråkigt.

Vi har byggt en snölykta också, en rätt så stor, och i den en isskål med värmeljus. Emma hade lagt ut en ballong med lite vatten i som stelnat. Blev en fin isskål till lyktan. Det var igår, idag har det ju töat en hel del så den har sjunkit ihop.

Kakan jag bakade för första gången, något med saffran, äpplen och nötter i gick ju åt skogen. Jag fick nästan panik när jag inte fick loss degen från fingrarna!..och mannen fick komma till undsättning. Det blev heller ingen kaka, det såg snarare ut som en tacopaj! Den smakade dock saffran men njaee jag gör nog inte om den igen. Senare brände jag fingret på knäckkoket också,..Men knäcket blev i alla fall gott och går att äta.

Nu går jag och knyter mig, hoppas er helg varit fin!

One thought on “Sen 3:e advent

  1. Skönt att innebandy-äventyret gick bra. Aldrig roligt att behöva ge sej ut på vägarna i sånt väder…

    Jag funderar på att göra nya knäck idag, för de jag och dottern gjorde i förra veckan är i stort sett redan slut. (Glufs-glufs…) Skulle vilja baka fler saffran & mandelskorpor också, men den degen var ju inte heller så rolig att handskas med… <:-) Kletig var bara förnamnet, typ!

    Här töar det också för fullt nu. Regnade ganska kraftigt för en stund sen, men det har slutat igen. Förmodligen är grisvägen här utanför rena isbanan nu… Irk!!

    Ha en fin start på nya veckan!! :-)

Comments are closed.