Åh juletid!

Och nu när julen nalkas och allt det där så ska det ju bakas och pyntas hit och dit. Varje jul har jag sådana visioner, jag ska göra så fint och det ska glittra och dofta, framförallt färgmatchas, härliga blommor har jag köpt (även de i rätt färg), pepparkakshuset ska vara plazastort och ljuv musik flödar ur radio och tv. Barnen sitter fint i soffan med strukna kläder och finskorna på. Kissemissarna får en varsin fluga runt halsen och väntar tålmodigt på julklappar dem också. Och alla kommer få precis det de önskat sig…näe, nu driver jag med er…kanske lite.

Hos oss är det som vanligt att det aldrig blir som man tänkt sig, men till slut så blir det ju bra och mysigt ändå. Det gör inget att alla julblommorna dog innan julaftonen kom, att barnen bråkar mer än nånsin eller att julgranen är så skral att man knappt ser barren för grenarna…eller nåt. Det är faktiskt lite spännande från år till år, hur blir denna julen? Ett önskemål från barnen dock…-snälla, ingen tomte i år!

I helgen ska vi baka. Jag har hur mycket saffran och jäst som helst som bara väntar på att bli underbara saftiga smakrika kreationer.

En bagare förra julen