Bytt är bytt, kommer aldrig…

Fick en kommentar av någon som var väldigt intresserad av att veta vilken kamera jag bytte till. Så here it goes… Får jag lov att presentera Canon EOS 650d !

Canon EOS 650d

Måste ju tacka för tipset jag fick förut om att byta upp mig till Canon 550 eller 600 d,..och tänk det blev till och med en 650d! Hur kunde det bli så nu då?…jo så här var det.
Jag hade surfat massor på google och youtube om Canon 600d och Nikon d5100. Enligt försäljare är det som att välja mellan Expressen eller Aftonbladet. Så man får gå till sig själv, vad kräver jag av en kamera. För det första stör jag mig på de maskinella ljuden, så det var en viktig bit för mig. En vinklingsbar live-view-skärm var också ett måste (så varför köpte jag 1100d från början kan man undra, jag skyller på försäljaren som snurrade till allt). Därav byte av kedja också, så den här godbiten blev köpt på MediaMarkt och vi fick Elements 10 på köpet. Frågan är om jag kommer använda den, för jag märkte idag att den stödjer inte råformatet som de sa att programmet ska göra. Hrmpf!…eller har jag missat något som vanligt?

Men angående ljudet då, som tydligen beror på vad kameran har för slutare, så lyssnade jag på 600d samt Nikons d5100 och då verkade Nikons bättre, men Canon kändes mer rätt angående andra finesser. Så när jag sedan lyssnade på 650d och den faktiskt lät mindre än föregångarna så kände jag bara att,..nä nu tar jag den här! Den hade ju även vinklingsbar live-view som är pekbar, full HD med kontinuerlig AF, 5 foton/sekund m.m.

Hur som helst så lämnade jag alltså tillbaka 1100d med kitobjektivet men behöll det extra objektivet jag köpt innan, det fasta på 85 mm f/1.8 USM. Sen så fick det bli ett paketköp med 650d, även om det objektivet 18-55 inte är en höjdare. Någon som har eller har haft Canon EOS 650d? Men men,..bytt är bytt och jag kommer aldrig,…eller i alla fall inte de kommande åren byta kamerahus igen.

Jaha, nu ska jag fortsätta redigera foton och visa er lite från campingen vi gjorde i Skara och Ullared.

Tillägg: Alltså dessa felskrivningar i mobilerna!? Skrev i Instagram ”Canon död…” istället för ”Canon EOS…blir man trött eller?

One thought on “Bytt är bytt, kommer aldrig…

  1. Härligt!!! :-D En sån där har jag inte ens hållt i än, för det är ju en ganska så pinfärsk ny modell!! :-)

Comments are closed.