Svartvita porträtt och att klona sig

Har ni tänkt på hur man dras och slits med skolbarn på en skolavslutning?…det är ett litet minus att man inte kan klona sig liksom. Hade gärna gjort det, vill ju vara där, överallt jämt. Men istället får vi som föräldrar dela på oss när det är dags att gå till klassrummen, eller ännu värre till en student vs skolavslutning som är på helt olika platser. Jag följde med Emma till hennes klassrum idag och när vi var klara där sprang hon och jag mot Williams klassrum för att förhoppningsvis hinna vara med en liten stund. Men det tog stopp redan på skolgården, för då kommer han precis ut därifrån. Fick höra att de visat bildspel från året, även från klassresan till Boda Borg…men åååh, jag ville också se! En förälder hade i alla fall frågat om man inte kunde få lite foton, …så kanske kommer det någon dag.

Lite porträtt vi tog efter skolavslutningen…
Försöker lära mig NEX-en lite mer. En inställning på kameran heter ”Intelligent auto” som analyserar motivet och låter dig ta bilder med lämpliga inställningar. Men då kan man inte fota i RAW-format. Den här inställningen hade jag hela dagen, dumt nog. Så nu kunde jag inte redigera fotona exakt som jag brukar, men ganska likt är det ändå mot hur det brukar vara.

Men nu säger jag godnatt till er och kryper ner i soffan med barnen innan de ska i säng. Hoppas ni andra har haft det bra på skolavslutningen, och slipper regn åtminstone.

Emma
Emma
William
William

2 thoughts on “Svartvita porträtt och att klona sig

  1. Ja, det där med att vilja vara på två ställen samtidigt har man ju varit med om ett antal gånger. <:-) Får hoppas det dyker upp foton från bildspelet nånstans framöver, så du också får se dem!

    Jag har faktiskt aldrig kommit mej för att ta steget över till att börja fota allt i RAW-format. När dottern skulle på studentbalen hade jag dock ställt in kameran på att både ta RAW och jpeg, men de sistnämnda var så bra så jag misstänker att jag aldrig nånsin kommer att ens öppna upp RAW-filerna… <:-) Men om jag skulle behövt rätta till grova felexponeringar och så där, så hade det ju varit guld värt med RAW-filer. Så jag brukar försöka komma ihåg att ta såna när det handlar om "viktiga" foton. Men det händer ju nästan aldrig, så jag kan egentligen inte mycket om hur man redigerar RAW… <:-)

  2. Vilka fina barn du har! Förstår precis känslan av otillräcklighet inför det faktum att man vill uppleva alla barnens avslutningar. Som lärare har jag dessutom extra svårt att vara med såvida vi inte har olika avslutningsdagar vilket inträffade i år!

    Hoppas du får en fin lördag!

    Kram!

Comments are closed.