Med vinden i håret

Så där ja, nu har vi fått sjöluft så det räcker en stund. Det var lite blåsigt när vi var ute och fiskade igår. Men som tur var hittade vi lite lä där vi kastade ut linan, ganska så nära land för där trivs tydligen fisken så där mitt på dan. Jag råkade kasta lite för långt och hamnde i ett träd…oups. Som tur var satt kroken inte helt fast så mannen fick loss det. Men däremot så fastnade faktiskt en gädda i mannens krok,…kalabalik för jag vill ju fota och barnen tjoa och det var vilda diskussioner om vi skulle ta hem gäddan eller inte. Barnen ville ju självklart det,…meeeen den var på näppen lite för liten för att ta hem. Bättre att den får växa sig stor, bestämde mannen. Plums! Tillbaka till sjön.

Barnen blev besvikna men vad fasen vi tar väl en gädda nästa gång,…förhoppningsvis…och en större dessutom. Fast jag tror att mannen ångrar lite att vi inte tog hem den ändå. Den var ju så där på gränsen, ”ta hem eller inte”-stor. Men den ser rätt stor ut på fotot ser jag nu.

2 thoughts on “Med vinden i håret

  1. Grattis till fångsten!
    Tror nog ni gjorde rätt i att slänga tillbaks den även om den ser rätt stor ut. Fast gädda kan vara gott! Bara man tillagar den på rätt sätt:-)

    Kramar

Comments are closed.