Tiltat 10-årskalas

Redigerar foton ikväll. Fick till ett par fina foton som jag har tiltat för att göra det lite skojigare. Det finns nämligen en sida på nätet som heter tiltshiftmaker (discover the world in miniature) där man kan piffa till sina foton på ett roligt sätt.

Presenter och frukost på sängen

Emma fyller 10 år! Morgonen började med diverse förberedelser både här och där, det kändes ibland som om jag var i flera rum samtidigt, åtminstone min hjärna var det. Vi har blåst ballonger till förbannelse! Många ballonger skulle det vara förstår ni, eftersom det även skulle bli ballongtävling. Efter ett par timmar var det dags att åka iväg och hämta tårtan och handla det vi råkade äta upp kvällen innan.

Godmorgon Emma!

Väl hemma var vi väldigt nyfikna på hur bildtårtan skulle se ut. Emma hade valt ett foto och det blev väldigt bra!..det roliga var att jag såg det inte direkt utan lite senare att det stod ju faktiskt FEL på tårtan. Det stod ”Grattis Emma 12 år”…(!)…hallåååå hon fyller faktiskt 10!. Jag kan inte kolla om jag skrivit fel i mailet till dem just nu, eftersom jag mailade via jobbmailen. Men jag är bergis på att jag skrev 10 år! Men vi satte ett lila ljus över 2:an. För den delen skrev jag även lila detaljer, vit marsipan,…vilket vi fick. Men varför sätter man då dit en GUL ros? Jag vet, jag vet,…det GÖR ju inget, den var väldigt fin ändå. Riktigt fin faktiskt! Jag tycker ändå att bagare borde ha lite mer känsla…

Kalaset, eller festen som Emma säger, startade med dans i ett par minuter, sedan lekte dem krig med ballongerna och ballongleken. Fika och därefter movie time! Valet blev Smurfarna, som Emma bestämt tidigare. Vi tände ljus och mörklade rummet lite och det blev riktigt mysigt så jag slog mig ner i soffan jag med en liten stund.

Emma hade önskat sig pysselgrejer och annat men även PetShop-figurer. Hon har aldrig haft dessa smådjur men nu fick hon, jag tror det var hela fyra stycken olika. Även ett halsband ”best friends” i form av ett hjärta delat i två som ena tjejen hade på sig såklart. Pengar och suddpennor fick hon också. Nöjda och glada var dem efter en slukad kladdkaka med tillbehör, en tjej + Emma smakade tårtan,…och jag. Den var söt! Precis som fotot nedan…

Fotot ovan tog jag strax efter att mannen fixat Emmas dator. Mannen var iväg på innebandymatch med sonen och hann precis komma hem innan kalaset började. Vi fick nämligen inte igång Emmas dator, det fanns inte liv i den över huvudtaget och det skulle ju poppas på Spotify…så typiskt! Men så kommer mannen hem, trollar lite, och allt fungerar! Vilken tur!

Av oss fick hon stickad tröja, t-shirt, tights och skor att ha på sig på den stora dagen. Även pengar och en hemmanyckel, samt NintendoDS-spel och ett par tofflor av William. Vi ska kika närmare på det någon dag. Lite senare på kvällen när vi åt pizza tog vi fram ett litet kuvert vi sparat på och där i låg ju biljetterna till genrepet i Globen. Emma blev så glad så hon visste inte vad hon skulle säga först. Sen blev det kramkalas!

Här kan ni se när storebror fyllde 10 år, idag är han 12.

 

2 thoughts on “Tiltat 10-årskalas

  1. åååh, va fina bilder! Ska def kolla in tiltsidan!
    Sicken fin födeldag Emma fick.. 12 år stoort.. skoja bara! Grattis till 10 åringen!

  2. Hej nattuggla ;)
    Jag är inte klar med inlägget riktigt…men tack!
    Den är tiltshiftmaker är kul att använda sig av ibland. Ha det gott!

Comments are closed.