Surdegsbröd

Idag har jag bakat! Men inte vad som helst utan surdegsbröd. Surdegsstarten var i och för sig redan förberedd och klar men ändå. Det tar ju liksom flera dar att få till en sån. Jag och ett par vänner fick vara med och baka lite hos en bagarinna här i byn som agerar lite allt i allo på gården, förlöser bland annat en herrans massa kor också.

Hur som helst å blev det fyra olika sorters bröd så som bondens favorit, solrosbröd, vanligt och grovt rågbröd. Jag kan komma ihåg fel på namnen nu. Nedan visar jag foton på solrosbrödet gjorda som kuvertbröd. I lilla bagarstugan var det varmt..och kallt. I självaste bak-rummet blev det ju snabbt varmt och fuktigt men i rummet där vi fikade och åt egenhändigt gjord pizza var det kyligt. Vi hade i alla fall väldigt trevligt och det var kul att se hur det gick till. Fick med oss recept hem på hur man gör en surdegsstart och recept på alla bröd vi gjorde. Även recept på mandelskorpor som vi inte hann med idag.

Ikväll har jag varit lite frussen och trött efteråt. Vilade en stund och har sedan sett på Melodifestivalen. Nu är det gonatten för imorgon blir det jobb.

En blandning av frön
Nygräddade solrosbröd

En blandning av frön

One thought on “Surdegsbröd

  1. Vilken lyxig dag ni hade.. Min väninna marie bakar också surdegsbröd… Superduktigt av er. Jag testde en gång.. No more. När du kommer ner ska du å träff Marie :)

Comments are closed.