En inte så svår tårta

Sotis får smaka vispgrädde

Men gokväll alla glada nyårsfirare! Inte så troligt att ni kikar in här sista dagen på året och allt. Men jag tänkte berätta om hur bra jag är på att baka!…nej jag menar hur bra jag INTE är på att baka. Dagen till ära tänkte jag kasta ihop en sommarglasstårta, inte så passande kanske, men den ska tydligen vara jättegod! Med andra ord är det Leilas enkla sommarglasstårta, notera ENKLA…

Jag lägger fram alla ingredienser, Emma är med och hjälper. För enkelhetens skull har jag köpt en färdig marängbotten som jag bokstavligen höll i famnen på vägen ut från affären för att den inte skulle spricka. Jag tar fram en form med löstagbar botten och Emma öppnar kartongen med marängbotten…KNAK! Jahapp, inte mycket att göra åt, bara börja pussla då.

Vi vispar och vänder ner övriga ingredienser, Sotis får smaka grädde. Grädden som vi hade för lite av hemma. Hur som helst så häller vi ner smeten över marängbotten, plastfolie över,…klart! Men vänta nu…det står en Philadelphiaost på bänken… oöppnad!! *%#1-2-3-4-5-6-7-8-9-10&%#! Jag blir så trött på mig själv! Bara att hälla ner smeten i skålen igen, vispa ner P-osten och tillbaka i formen igen. NU står den i frysen och ska göra så i 5 timmar.

Innan jag började ”baka” så läste mannen första raden på receptet -”En inte så svår tårta att baka…”

3 thoughts on “En inte så svår tårta

  1. Tårtan blir nog supergod ändå! :o)

    GOTT NYTT ÅR! kramiz härifrån Stockholm – båda barnen fortfarande vakna… (22.15)

  2. Hehe.. Ibland är man för snabb :) blev säkert supergott, grädde o maräng, finns det nått godare.. Gott nytt kära du

Comments are closed.