Ibland är det jobbigt

Som ni vet så blev Emmas tandläkare sjuk sist. Emma skulle dra ut sin 3:e tand inför tandställningen. Nu har hon fått en ny tid i nästa vecka. Jag var med henne när hon skulle dra ut den 2:a tanden. Jag kände mig lite utanför och undrade om jag kunde hjälpa på något sätt. Vill ju inte framstå som att jag inte brydde mig om Emma och ville ju trösta,…men de sa att de ville ha mig där jag satt. De vet ju hur dem ska göra för att få Emma lugn och hon har ju varit på invänjning så hon vet hur allt ska gå till.

Hon fick lustgas i mask under hela proceduren och det som tog tid var själva bedövningen. Mycket van och pedagogisk personal tog hand om Emma. Det tog väl en 20-30 min alltihopa och den sista minuten lät det bara ”plopp” så var tanden ute. Nä, det lät inte plopp men ändå…

Efteråt ska hon ha en bomullsbit i munnen en halvtimme som ska stoppa blödningen, den får hon inte byta innan halvtimmen har gått. Jag vet att hon inte gillar den där bomullen så vi bytte den redan efter 20 min…oups. ”Bullum” som Emma säger. Efteråt släppte spänningarna och hon blev lite ledsen. Innan alltihopa var hon ängslig och ställde många frågor. Jag lyssnade och förstod och försökte förklara så gott jag kunde varför hon behöver genomgå det här. Till slut sa hon ”Håll i hatten, för här kommer Emma!”.

Porträttet är taget i somras hos farbror Micke och Emma har lånat hans hatt.

One thought on “Ibland är det jobbigt

  1. Hon är en riktig tuffing din lilla tjej !!
    Hoppas ni får en riktigt mycig helg – ska det börja julpysslas hemma hos er oxå ?
    Kram

Comments are closed.