Krukor av tidningspapper

Mårbackastickling

Jag nämnde ju förut att jag provade göra krukor av tidningspapper. Det verkar fungera, än så länge i alla fall. Jag googlade hur man tar sticklingar från pelargoner, för jag har liksom inte den blekaste, och hittade en video som visade just det samt hur man gör dessa krukor.

Man rullar helt enkelt en bit tidningspapper runt t.ex en colaburk. Papperet ska vara lite längre än burken så det går att vika in det i botten som ett litet paket. Doppa sedan burken i lite vatten så papperet blir blött och klistrigt. Krama åt, ta av och låt torka. Sen är det bara att plantera.

Jag gjorde fler idag som jag tänkte plantera i imorgon. Nästa sommar vill jag ha många Mårbackapelargoner. Jag hoppas jag klarar av att övervintra dem också. Det har jag nämligen misslyckats med förut. Skam den som ger sig…

One thought on “Krukor av tidningspapper

  1. Har aldrig gjort såna papperskrukor, men tänkt många gånger att jag skulle. Fast numera odlar jag knappt nånting så förtillfället har behovet avtagit… Men visst verkar de funka! :-) Pelargonier ska man kunna övervintra genom att bara ”slänga ner dem” i en sval mörk källare och glömma bort dem där ända tills det blir vår igen. Fast det har jag inte heller prövat! Säkrast är nog om man har ett ljust och lagom svalt fönster som de kan stå i, och att man sköter dem ungefär som vanligt… :-)

    Nä, till Närke har jag inte kommit på mitt tågkort – då skulle det allt ha varit en våldsam felåkning, för det gäller ju bara här i Skåne. ;-D Men det hade varit KUL att rest till fler ställen i landet om det bara gått, så klart. :-)

Comments are closed.