Svalt på berget för katten…eller hett om tassarna

Gomorron! Idag är det lite mulet, perfekt loppisväder egentligen men vi får se hur det blir med det. Det är vår sista dag för vi åker hem tidigt fredag morgon, och det måste städas i huset. Loppisar tänkte jag att vi kunde kolla in på hemvägen, och svänga förbi min mamma i Delsbo och säga hej. Vi får bära med oss katten in till henne helt enkelt, vi blir väl inte där så värst länge eftersom vi har en lång resa framför oss.

Sotis, katten, gillar berget och brukar rulla sig länge på det och blir då alldeles dammig. Tyvärr har han bränt sina framtassar här uppe. En kväll innan jag skulle lägga mig stod jag och drack vatten i köket, allt var nersläckt. Plötsligt hör jag ett konstigt ljud och höll på att baja på mig, men förstod sedan att det var ju Sotis som hade hoppat upp på vedspisen vi eldat i under kvällen. Han hade förstås hoppat upp på den i tron om att få dricka färskt vatten ur kranen, men brände sig då istället ordentligt och for ner från vedspisen med världens fart! Han har ont och haltar lite nu. Man ser att han har fått blåsor.