En träbil och tankar kring leksaker

Denna kom dottern hem med förra veckan. En stor bil som hon gjort i träslöjden, väldigt stolt var hon. Den är svart på ena sidan. Hon har alltid gillat bilar, något hon fått från storebror kanske som ofta lekte med bilar när han var liten. Det staplades i långa köer på alla möjliga platser hemma, men framförallt i hans säng på täcket.

Så det här är inte den första träbilen som vi har fått hem. Det finns många olika varianter. Apropå att Emma lekte med bilar, det var ju något som hon gärna fick göra. Jag har aldrig brytt mig så mycket i om barnen lekt med bilar eller dockor. Jag menar det här med att tjejer leker med dockor, och killar med bilar och pangpang. Så har det inte sett ut hemma hos oss.

Självklart ska barnen få leka med vad dem tycker är roligt. Jag har introducerat dockor t.ex för Emma men hon har varit måttligt intresserad, och det gjorde ju inget. William tyckte om att diska och det fick han göra också. Fick han tag på en docka så inte gjorde det något heller. Tvärtom bara bra.

One thought on “En träbil och tankar kring leksaker

  1. Lite komiskt…
    Jag har också en dotter som heter Emma och hon har också gillar mer bilar än dockor ;)

    fin bil din dotter hade gjort i skolan.

Comments are closed.