Brum brum

Jag har inte skrivit om våra bilar på ett tag. Det har helt enkelt inte funnits ork till det för bilar är ett jäkla meck ibland. Hur mycket otur kan en stackars familj ha också undrar jag. För ett tag sedan jublade jag över att vi var ägare till en Santa Fe, men det blev kortvarigt då den visade sig ha nån typ av låsningsfel när man backade som de aldrig lyckades fixa åt oss.

Vi bytte den till en BMW som blev vår första diesel automat. Mycket bekvämt att köra måste jag säga. Men det visade sig vara något som behövde bytas ut, vilket kostade en rejäl peng men det stod firman för. När det var ordnat skulle mannen skjutsa hem en granne från stan och mitt på motorvägen så bara dööör bilen, och där sitter mannen med en lagom påverkad granne bredvid sig. Kallt och jäkligt fick de snällt vänta på bärgningsbilen (som tur var hade vi tecknat vägassistans). Det visar sig sedan att..näe jag ska inte gå in på det och vem vill ha den bilen efter det där liksom, och det skulle ta lång tid att hitta nya delar till bilen. Minns aldrig vad delarna heter, jag och bilar liksom…

Så vi sa att vi vill ha en annan bil, behåll skiten och så tar vi den här istället och pekade på en hederlig Volvo V70 kombi, även den diesel automat. Så mannen kräver det ena och det andra, däck, fälgar, motorvärmare och 1 års försäkring innan han hämtar den. Dagen då han hämtat Volvon åker han glatt till macken och tankar fullt, betalar och får se när han går ut…va faen är det för något blött på marken?…luktar och får dåndimpen när det är diesel! Volvon läcker diesel! Ringer upp samtidigt som han i rallyfart åker tillbaka till firman, -vad i hälvete är det frågan om…typ. Firman blir precis lika förvånade men tar in den och kollar upp den direkt. På något konstigt sätt håller det mycket riktigt inte tätt i dieseltanken…den lagas…och nu åker vi Volvo. Än så länge.

Idag när jag behövde ta andra bilen, Nissan…jag sätter foten på bromsen och vrider. Bilen låter väldigt konstigt och får världens ryck….ahaaaaa jag kanske ska trycka ner kopplingen på denna manuella bensindrivna automobil.

Man vänjer sig fort vid automat måste jag säga.

2 thoughts on “Brum brum

  1. Ni har nog haft maximal otur, hoppas ni slipper strul framöver. Bilar är dyra på alla sätt och vis men tyvärr måste man ha dom för att få vardagen att gå ihop. Lycka till med volvon ;)

  2. Men nej vilken otur ni har haft…
    Vänd er till en annan bilfirma skulle jag rekomendera varmt…verkar mest va skit där…

Comments are closed.