Sytt

När barnens morfar var här så drog vi fram den gamla symaskinen. När man sydde blev det ett sådant där fint skatbo under tyget. Vi bläddrade lite i instruktionsboken och slog våra kloka huvuden ihop.

Vi lyckades få ordning på det, det hade och göra med hur mycket vi släppte på tråden eller drog åt den…eller nåt. Naturligtvis tog undertråden slut efter en stund, så nu har jag lärt mig hur man fyller på den.

Emma sydde en väska och jag sydde ett draperi som hänger i köket och döljer lite bråte bredvid diskbänken. Det blev bra faktiskt, men bild på det får ni se en annan dag. Ska sy en till sådan bit för det behövs ett draperi till från andra hållet också,..hm svårt att förklara. När jag är igång märker jag också att jag saknar en del sygrejer som skulle kunna vara bra att ha. Något att markera tyget med så man vet var man ska klippa, lite fler färger på tråd och mer tyger att välja på.