Ute är det ljust, inne är det mörkt.

sol o bad

Poolen används mycket här hemma. Emma övar olika simsätt som hon lär sig på sommarsimskolan. William blir som galen när han badar, kanske hör åldern till vad vet jag. Det ska tjoas, ropas, retas och grinas. Ja ljudnivån kan bli rätt hög ibland. Men men är det sommarlov så är det, och glassen är slut igen.

Igår hade Emma en kompis här hela eftermiddagen. Dem badade då och då och byggde kojor emellan varven. Kompisen är en färgad tjej från…Gambia tror jag det var. Hennes pappa skulle komma och hämta henne. Så det plingar på dörren och jag som legat ute i solen ett tag, drar på mig linne och shorts lite snabbt och plockar ihop kompisens badkläder. När jag är på väg in möts jag av Emma som ser ut som ett frågetecken och hinner bara säga typ;
-Liza ska hem.
-Ja men var är hon då!?…
Sen hinner inte Emma svara klart för jag är redan på väg ut i hallen eftersom jag inte ser någon Lisa, ej heller någon pappa till henne.
-Har dem åkt!? Men nu glömmer dem hennes kläder! tjoar jag och småspringer ut i hallen.
Där blir det tvärstopp, för DÅ ser jag att Lizas pappa står ju DÄR mitt framför dörren!..och ser aningen snopen ut.
Jag trodde jag skulle sjunka genom jorden, för jag såg absolut inte honom. Jag säger;
-Men guuu jag såg dig inte! (Jag blev helt paff)
-jaa, jag är ju så mörk, säger han och skrattar.
….?….Då fick jag förklara mig att jag hade ju faktiskt varit ute i solen precis, utan solglasögon, kommer in och det är så där aningens mörkt inomhus, och blir bländad av fönstrena bredvid ytterdörren. Inte en chans att jag hade sett någon stå där.