Så här snurrigt kan det bli

Jo idag när jag kom hem och tittade på kylskåpet så ser jag en lapp om sommarsimskolan Emma ska gå på, mitt under min semester.
Ja snart ska Emma iväg på det där, tänker jag.
Lite senare får jag för mig att jag måste nog kolla den där lappen igen och misstänker oroligt att det står att den startar 14 juni…mycket riktigt 14 juni står det! Det är liksom idag! Så den startar en vecka innan min semester och pågår i 14 dagar.

emmainthoughtsEmma säger att hon inte varit på någon simskola och jag blir orolig att dem kanske glömt bort henne för dem åker ju iväg mitt på dagen. I och för sig hade hon ju då inga badkläder med sig idag men jag tänkte att jag ringer och kollar för säkerhets skull. Sonen säger att dem inte åkte idag…så jag vet inte.

Jag ringer upp en fröken och frågar. Hon vet inte heller riktigt men jag förklarar ändå att Emma ska med på sommarsimskolan.
I bakgrunden hemma hos oss hör jag mannen viska något om sommarlov, men jag förstår inte vad han menar och viftar att han ska vara tyst.
Jag fortsätter prata med fröken och säger;
-Emma kan inte vara med imorgon på simskolan för hon ramlade idag och slog i läppen.
I bakgrunden hör jag mannen viska lite högre, något om s o m m a r l o v. Jag tänker det var ett himla tjat om sommarlov. DÅ precis när tioöringen ramlar ner i mitt lilla huvve, säger jag högt till fröken;
-Danne säger något om sommarlov…jahaaa sommarlooov!

Då har jag alltså ringt till Emmas skolfröken, som är hemma och har sommarlov i godan ro, och ska meddela ditt och datt och fråga det ena och det andra om sommar-simskolan.
Jag skäms ihjäl! Fast vi skrattade faktiskt väldigt gott allihopa ett bra tag efteråt, även fröken i telefonen tack och lov. Även Emma skrattade gott så hon började blöda i läppen igen…uj uj
Vad hon har gjort nu igen?
Ja hon åkte sparkcykel på fritids.., oups där var det visst en grop i marken, PANG så for hon rakt ner i asfalten och landar naturligtvis på läppen, tar i med tänderna och skrapar i hakan också. Nu är hon väldigt svullen om läppen och ville absolut inte gå till skolan…eller jag menar fritids imorgon. Så mannen får vara hemma med henne imorgon.

Bilden är såklart från ett annat tillfälle när hon drömmer sig bort i soffan.

One thought on “Så här snurrigt kan det bli

  1. men du e ju knasmaja,, du borde ändra majamyra till knasmaja eller knasmyra haha
    nä ringa o störa när fröknarna vilar opp sig..

    stackarna gumman jag ska snart skicka iväg något fint till hennes lilla brevlåda.

    kram på er!

Comments are closed.