Rea och dubbeltriss

Igår kollade vi in mellandagsrean och vi hittade lite kläder. Oftast, för mig i alla fall, så hittar jag inte alltid det jag gillar på rean utan till ordinarie pris istället. Så det blev lite blandat. Så presentkortet jag fick av svärmor gick åt, men det var ju meningen.

När vi var i köpcentrumet passade vi på att lämna in alla dubbeltriss och bingolotter som vi hade. En del var det vinst på…som min dubbeltriss jag fick av mamma. Jag skrapade ena sidan och fick 25 kr i vinst, då skrapar jag den där lilla rutan som visar hur många gånger jag kan få summan. Det står x10!!! Yahoooo! Fantastiskt, jag har vunnit 250 spänn! Den andra rutan skrapade jag inte för jag hade ju fått min 25 på den ena rutan…och tänkte inte mer på det.

Dan efter vill sonen skrapa den andra rutan, -javisst gör det du det blir i.a.f ingen mer vinst, säger jag. Sen hör man

-mamma du har vunnit!
-ja, jag vet.
-du har vunnit 50 kr!
-50 kr?!
Man kan vinna på båda rutorna två gånger! Visste ni det? Jag kanske har förklarat dåligt men men. Det visade sig alltså att jag vunnit 750 kr! Så här:
25 + 50 x 10=750 :)

One thought on “Rea och dubbeltriss

  1. Det va väl en bra present! O speciellt eftersom du blev glad för första vinsten o så vips blev den lite större. Tur att du har en son som har huvudet med sig :)

Comments are closed.