Vi ser Idol live – del 1(2)

william redoVar ska jag börja skriva!? Jag får hjärnsläpp. Nu är klockan 21.30 och först nu kan jag sitta i lugn och ro och blogga lite om vår helg. Så då får jag hjärnsläpp, jag kommer säkert glömma hälften av vad jag vill berätta så ni får ha överseende om det ploppar upp lite tillägg här och där sen. Here it goes.

Fredag – Idol – Den stora dagen! En överraskning från oss på Williams 10-årsdag. Det blev mer och mer pirrigt eftersom han efter skolan plötsligt ska hem och duscha, klä sig fint i sin nya skjortan (gubb-kepsen var inte populär) och resväskan var packad. Han såg lite orolig ut och sa -Jag tänker INTE gå på rockfestival! Vi far iväg och inte förrän vi är i rätt område och letar parkering hör man från baksätet -Jag vet vart vi ska!! Vi ska till Globen och se Idol! He, ja det var hälften rätt. Idol men inte i Globen, de håller till i Nacka nånstans nu. Han såg ju förstås Idol-skyltar lite här och var, men det var det som var tanken :) Han blev så glad!

Vi ställde oss i kö direkt och fick stå i cirka 20 min sen släppte de in alla. Vi fick då en Idol-stämpel på handleden och ett varsitt nummer 41 och 42. Det betydde att vi var två av de 50 första de släpper in till läktaren. Nu fick vi vänta en timme så vi tog en korv och lite godis. Alla fick en goodie-bag av olika sponsorer. En påse med olika tuggummin och halstabletter t.ex. William var inte på humör för att bli fotograferad av mig men han var riktigt intresserad av vad alla gjorde runt omkring honom. Han fastnade flera gånger och bara titta och titta. Några sjöng karaoke (ett Idol-spel de lottade ut), andra fotade sig bredvid Idol-pappersdockor och så vidare. Det började samlas lite folk där ingången till läktaren var så vi ställde oss där också och stampade. Jag grämde mig över att jag inte tagit med min egen systemkamera istället för att låna en liten kompakt sak av en vän. Var ju osäker på om man fick ha kamera…men det fick man ju såklart och jag stirrade avundsjukt på de som tagit med sina systemkameror! Hrmpfff!!

eriks autografEfter ett tag kom två småtjejer med sin pappa. Tjejerna höll i ett Idol-block med penna.
-Ska de komma och signera?!…frågar jag pappan.
Ja när som helst sa han och han visade var blocken fanns, och där fanns även mössor så jag tog en varsin till barna. Han passade William så länge när jag trängde mig fram och tillbaka, ville ju inte förlora vår braiga plats vi stod på utan att förstå det! Sen kommer Idolerna och det blir lite trängsel. Snart är det vår tur…tjohooo….Meeeeen då kommer stora stygga vakten med sina stora långa ap-armar och spärrar av precis framför oss! Amääää! Mammas stora hjärta tålde inte detta och smörade lite för vakten att det är faktiskt Williams 10-årsdag…he Han tyckte vi fick sköta det själva så när Erik (Williams favvo efter Rabih) reste sig för att gå hör man mamman:
-Erik Erik! Snälla kan min son få en autograf…
och där fyller stora snälla vakten i att det är pojkens födelsedag. Och Erik gör det! TACK ERIK! Han kommer inte glömma det..och inte mammans tjoande heller ;)

Och eftersom jag nu är supertrött och det här blir för långt att läsa annars, så slutar jag här och det blir en del 2 av vår kväll framöver.
Bild 1 – Min 10-åring!
Bild 2 – Erik ger William sin autograf och skriver ”Grattis kompis” + namnteckning.

One thought on “Vi ser Idol live – del 1(2)

  1. å gu va kul,, där skulle man varit med,, erik är en favorit och jag förstår att han blev super glad va kul,, snällt av erik..

Comments are closed.