Det blir glasögon

Idag har vi varit i Karlskoga lasarett med Emma för synundersökning. Morfar följde med också, lika bra det annars hade jag väl kört vilse…fast det var inte så svårt att hitta förstås men mycket vägarbete och sånt gör mig alltid lite extra nervös.

Som sagt synundersökning i Karlskoga istället för i Örebro för att klara av vårdgarantin antar jag. Men jag har fyllt i en lapp om reseersättning så får vi se hur det går. Emma fick på sig att par glasögon med skygglappar typ, hon såg ut som en blandning av pirat/häst…sötnosen min. Hon såg inte alla bokstäver så bra som de misstänkte och till slut fick hon någon sorts ögonsalva. Det var inte roligt tyckte hon för det sved men gick över fort. Sen fick vi vänta i 45 min. Efter det kom sköterskan igen och tittade i Emmas ögon med någon makapär och konstaterade att hon var väldigt översynt och behöver glasögon…ständigt…som det står på lappen vi fick. När doktorn även hon tittat i ögonen och givit oss en lång, väldigt snabb, förklaring kändes det som jag förstod men ändå inte för de flesta ord är grekiska för mig när det handlar om ögon och glasögon. Även lappen vi fick som vi ska ta med till optikern är grekiska för mig. Det står nåt om +4.5 och +5.0. Jag får be optikerna förklara lite mer tydligt och långsammare för oss sedan.