Använd rätt boll

Just det vi var ju på Emmas innebandyträning igår. Emma ville så gärna att morfar skulle följa med och titta. Grejen var dock att den här gången var det en helsnurrig träning. De värmde upp säkert 20 min med stafett och nån annan typ av lek. Sen tränade de att skjuta på mål i cirka 10 min. Sista halvtimmen var det dags för träningsmatch och då höll jag på att tappa hakan. Då tar tränarna fram en vanlig innebandyboll och en typ av grön skumgummiboll av nåt slag.

-Ska ni ha den hårda eller den mjuka bollen, frågar dem..(!?)
Många av dem ropar -Hårda, hårda, hårda, hårda, i en kör allesammans. Men på nåt sätt så blir det den mjuka bollen ändå. Jag har då aldrig sett, i alla år som William tränat och det året Emma har tränat, att de tagit fram en sådan boll. Den liksom studsar ju fram, hur i hela friden ska de kunna lära sig spela med en sån. Nä-ä vad trist det blev, jag hoppas verkligen att de inte fortsätter med den. Det syntes på Emma också att hon undrade vad det var för något.

Vi fick dock en förklaring varför de tog fram den… En del barn tycker den andra bollen är för hård och blir bollrädda…i say no more..
Fast jo det tänker jag visst det för är man bollrädd så är det väl som med annan fobi, utsätt dig för den så går det över! Sen hjälper det nog om man använder skyddsglasögonen man ska ha på sig samt långa strumpor…