Spännande på auktion

gammal stol

Igår var vi på gårdsauktion i Glanshammar. När vi kom dit träffade jag en kollega där som sa att alla pigtittare var sålda,..gaaah! Så typiskt, äsch det dyker väl upp fler. Jag tänkte nämligen att Emma kanske skulle gilla en sån, med spegel och små lådor under där hon kan ha sina hårspännen eller vad hon nu vill ha där i.

På vägen dit frågade jag mannen om vi inte skulle ta och hyra ett släp för säkerhets skull. Men neee det tyckte han inte. Okej, vi kom dit och strosade kanske i en halv minut tills mannen säger -å den där soffan skulle vi ha! Perfekt om nån vill sova över. Jaja, men vad synd att vi inte hyrde släp då. Jag kan ju säga att hade vi hyrt släp så hade vi nog kommit hem med lite allt möjligt, t.ex så hade jag gärna köpt den gamla järnsängen som stod där så vit och naturligt sliten. Först tyckte mannen att vad i hela friden ska vi ha den till…men senare på dagen sa han att man kunde plantera något i den. Hehe, jag börjar ana ugglor i mossen..eller nåt. Har han månne fått smak på detta? Ja, för en 15 liters Höganäskruka ropade han in också!..hoho, kan jag få handla också!? Nä, jag skoja bara, det gjorde jag ju.

Stolen sa dem var från 1800-talet, men jag har ärligt talat ingen aning om det stämmer. Det spelar ingen roll heller. Den är gammal, vinglig och charmig. Räcker för mig. Sen fastnade jag tydligen för dessa flaskor med diverse medel i, t.ex bets. Men ärligt talat så vet jag inte nu vad jag ska göra med dem, nån som har förslag? Jag vågar knappt röra dem de ser lite läskiga ut och det är lite gucka kvar i. Boken är en uppslagsbok jag hittade på ett annat ställe när vi åkte hemåt. Det är så intressant att gå runt där, jag har sett flera personer nu som jag känner igen från andra auktioner jag varit på. Barnen fick äta massa gott, ja de var faktiskt rätt så intresserade själva och stod och tittade när de klubbade. William ville ha en liten lerduva, så jag ropade in den för 10 kr..hehe.

gamla flarror

One thought on “Spännande på auktion

  1. Snygg stol men 1800? Nä man ska nog ta allt sånt med en nypa salt o man åker aldrig på auktion utan släp! Men nästa gång kanske mannen lärt sig det :)Ni kanske ska åka på en auktion o köpa ett eget…. Så som du shoppar runt.

Comments are closed.