..going nuts..

Nä-ä vad dåliga fotona blev från innebandyn! Många av dem blev sååå överexponerade, jag blir vansinnig. Alldeles för ljusa, jag tyckte att jag valde rätt inställningar men tydligen inte. Dessutom tog jag ju gruppbild samt enskilda foton på barnen,…gissa vad?…gruppbilden ap-ljus så de ser ut som spöken, närbilderna blev också väldigt ljusa men vissa rätt bra ändå, andra alldeles för suddiga. Ååååh! Men det var så stressigt, alla var trötta och ville hem, så jag ville ju inte ta allt för lång tid på mig och sitta där och blippa med inställningar hur länge som helst. APA!!

pssst! Snälla om någon vet hur man kan fixa till en alldeles för överexponerad bild, tell me about it!!? *pliiiiis*

One thought on “..going nuts..

  1. Har du fotat bilden i RAW-format har du bäst chans att rädda den, då kan du skruva på själva exponeringen i Camera Raw-programmet. Annars är det nog tyvärr så att just överexponering innebär att informationen i de överexponerade delarna är ”förstörd” eller ”tom”… Men testa att dra i ljusreglagen i Photoshop och se om du kan få fram något i bilden. Den kanske inte kan bli perfekt, men ibland kan en icke-perfekt bild också bevara ett minne.

    Tack för ditt avtryck i min blogg – roligt att du tycker om mitt sätt att skriva. Min scrapbooking ligger i en separat blogg på skaparlust.wordpress.com – men det såg du säkert när du var inne?

    Lycka till med bilden!

Comments are closed.