…och receptet var

Jag var alltså iväg och inhandlade kycklingbuljong, mejram och rotselleri. Stod länge och velade mellan två olika sorters rotfrukter av nåt slag och valde till slut en av dem. I kassan var jag ju tvungen att fråga om det var rotselleri jag valt. -neeeeej, tyckte kassörskan och sprang iväg för att byta,..byta till den andra som jag stod och valde emellan. Puh! Tur att jag frågade, inte varje dag jag köper såna där grejer..sen så hade jag i alldeles för mycket rotselleri så den smaken framhävdes mer än själva kryddorna. Så nästa gång blir det mindre sånt och mera kryddor. Här får ni receptet, som bl.a finns på matklubben.se. Fast jag har det i Mat-Tinas kokbok hemma. Det blev ingen bild på det heller för det glömde jag bort, så jag lånar den från matklubben.se

Gulaschsoppa med nötfärs

Ingredienser

2 st gula lökar, 2 klyftor vitlök, 2 st röda paprikor, 1/4 st rotselleri, 3 st potatisar råa, 200 g nötfärs, 2 tsk paprikapulver, 1 1/2 tsk mejram, 1 1/2 tsk kummin, 2 msk tomatpuré, 1 burk krossade tomater, 1 liter vatten, 2 st kycklingbuljongtärningar.

Gör så här
Skala och finhacka lökarna och vitlöken. Skär paprikorna, sellerin och potatisarna i tärningar.Bryn köttfärsen tillsammans med löken, vitlöken, paprikan, sellerin och potatisen. Krydda med paprikapulver, mejram och kummin. Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll sedan på de krossade tomaterna, vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt soppan koka i ca 20-25 minuter och smaka av med salt och peppar.