Att ljuda

Här hemma har vi ju nu en 9-åring och en 7-åring. Det blir mycket läsning och lite matematik också för den stora. Nu har Emma tagit efter William en hel del och vill också ha läxa. Så hon hade frågat fröken om hon kunde få en läsläxa med sig hem. Då ringde fröken upp oss först för att fråga om det var okej, och det tyckte vi för vi märker ju att hon är så intresserad. Det bara blev så att jag började försöka få henne att ljuda bokstäverna först, som vi gjorde med William. Efter ett tag snappade hon upp det rätt bra, även fast det blir lite tokigt ibland med uttalet och ett ord som ”mycket” kan låta ”mysekået”. Hon har fått hem en lätt liten bok som heter -Gott! sa myggan. Jag har för mig att William fick den också i början. Och det går såå bra! Ibland blir jag riktigt förvånad för att det går så bra. Så idag när jag kom hem med nya böcker från bokrean så började vi läsa om ”Kajsa” och hon tragglade på och ljudade riktigt bra.

Det har släppt för William nu och han kan läsa på i lagom bra fart. Ibland får vi påminna om punkten t.ex så att han inte läser allt i en enda lång mening utan med lite mer inlevelse. Han suckade faktiskt lite när jag tog fram böckerna idag, han är lite svårare att få igång med läsningen. Men jag ger mig inte för det känns som en väldigt viktig grej i livet.

One thought on “Att ljuda

  1. ja det är alltid kul om dom har intresset själva också,, i vilken ålder är det bra att kunna läsa. är det vid sju års ålder dom börjar med det i skolan… dom kanske inte gör det i sex års.
    ja ja det kommer.

Comments are closed.