Att fotografera

Min nya stora hobby är fotografering, förutom scrapbooking då, fast jag har alltid gillat att fotografera. Min första riktigt bra kamera var den analoga systemkameran Minolta som min käre man köpte åt mig för över tio år sedan. OJ vad jag fotograferade med den. Vid den tidpunkten hade vi inga barn än, men däremot en massa djur, kanariefåglar och olika sorters ödlor som stäppvaran, skäggagam m.fl. Kanariefåglarna fick ägg och jag fotade som en tok och tog närbilder på äggen och ungarna. Sen när vi fick vårt första barn exploderade det i fotoalbumen ;) Sen blev det mer och mer digitalt och den analoga Minoltan som man har filmrulle i blev stående fram till 07/08.
Däremellan har vi haft diverse olika digitalkameror och nu idag har vi:

 • Canon PowerShot SX100IS digitalkamera
 • Sony A300 systemkamera med Sigma allroundobjektiv

År 07/08 började jag fotografera lite med analoga kameran för jag hittade en filmrulle. Det kändes riktigt bra att prova den igen. Det är lite spänning i att använda en analog kamera för att sedan skicka in filmrullen och se hur bilderna blev, men inte så kul dock när man upptäcker att av 24 foton blev det bara 2 – 3 st som var riktigt bra. Vi bestämde oss för att skaffa en digital systemkamera med liveview istället just för att jag fotograferar så mycket och gärna vill experimentera lite med bilderna, skriva ut till scrappandet, använda på bloggen, och göra häftiga förstoringar. Apropå skriva ut fotona så är det ju bra om man har en fotoskrivare, så det får väl bli nästa dröm.

Jag kan väl ibland känna att som fotograf, jag menar amatörfotograf, så kanske man inte alltid hänger med i händelserna. Men det gör man ju egentligen, fast det känns som att man är bakom kameran hela tiden. Men jag fotar ju inte BARA, eller jo kanske nu så här när jag är eld och lågor över min kamera och ivrig att få till bra bilder…För känslan av att få till en riktigt bra bild är fantastiskt roligt! Sen kanske den inte alls stämmer i färgerna, jag hade inte rätt inställning på vitbalans eller annat, men ändå så ”talar” bilden på nåt sätt. Skulle verkligen vilja gå en fotokurs, inte nåt märkvärdigt kanske men nåt litet så man får lära sig lite trix och inställningar, samt även lite olika effekter i psp eller photoshop. Får fnula på det…

6 thoughts on “Att fotografera

 1. Kul att läsa om dina tankar kring fotandet. Önskar mig en digital systemkamera och att få gå en fotokurs samt en kurs i photoshop. Önska kan man ju alltid…

 2. Inget faktiskt. Brukar störa mig när det inte blir bra i nederkanten men nu har det fungerat bra de senaste gångerna. Men du, man kan ju alltid lära sig… :)

 3. vet hur det känns. höll också på med en analog systemkamera innan och älskade den. nu börjar jag vänja mig vid den digitala också. det är så skönt att man kan experimentera en massa, utan att behöva framkalla, men märkligt nog tog jag nog fler bra bilder med den gamla. den och jag kom bra överens på något vis. kan absolut rekommendera mikaelas kurser :). jag har gått både ps-kursen och går fotokursen just nu, fast hinner inte riktigt med alltid ;). men det gör ju inget. fina kollage du gjort också *pekar nedåt*.

  och visst blir man lite glad när man ser att de verkligen tagit till sig något som man tjatat om ;). det ger hopp *lol*.

  kram kram,

 4. Hej!
  Det var så länge sedan jag var ute på bloggrunda och nu tänker jag ta tag i detta igen.
  Jag behöver vila ögonen lite på färg och form så jag hoppade in hos dig en stund.

  Lisbet

Comments are closed.