Mintkyssar

Bild lånad från www.recept.nu

Och så var jag ju tvungen att prova göra egna mintkyssar såklart för dem är ju så goda! Barnen ville båda hjälpa till, fast jag var lite skeptisk till det för jag visste ju knappt själv hur man skulle göra. Hade inte tillräckligt med florsocker, ej heller någon ätticka. Så William skickade jag över till grannen för att låna lite.

Sen skulle man alltså koka florsocker, ätticka och vatten…så långt allt okej, men sen då? HUR LÄNGE SKA DET KOKA?? Det står inte hur länge utan bara tills det är dags att göra fingerprovet!? Sen står det att alltihopa ska ta 1 – 1½ timme..? Men det hela började med att ättickan var slut, konstigt sånt brukar väl inte ta slut?..så William sprang över till grannen och hämtade det åt mig. Vi kokar, kokar och kokar, det händer ingenting. Undrar om det beror på att jag egentligen inte hade exakt 4 dl florsocker hemma. Så William sprang över till grannen igen för att hämta mer florsocker. Vi kokar och kokar och till slut får jag be barnen gå så jag får lära mig hur man gör det här. Lite besvikna miner går iväg.´

Till slut tycker jag väl att jag får till trådprovet och häller upp allt i en skål för att svalna. Sen häller jag i några droppar pepparmyntsolja och så ska man låta det stå i vattenbad och mosa med gaffel till en fin flytande smet. Eller hur att den är flytande??…så jag hällde i lite kokat vatten så blev det lite mer medgörligt. Klickade upp små ljuvligt runda mintkyssar på bakplåtspapper…STOP! NOT! Klickade upp små/stora olikformade tjocka/smala mintkyssar på bakplåtspapper. Sen fick de stelna. Under tiden låg blockchokladen i vattenbad…tyyyp 3 – 4 ggr om! Sprang nämligen fram och tillbaka mellan kök och till Danne för att hjälpa honom med ett julprojekt vi gör. Så till slut fick jag slänge den där chokladen som inte gick att smälta upp någon mer gång för den vart alldeles konstig och trög. Ny choklad i vattenbad alltså och sen klickade jag på det på mintkyssarna. In i kylen och nu ligger de i en burk. Jag har inte hunnit smaka än för jag hade redan borstat tänderna kl 0.30 inatt när jag la dem i burken.

F-n att det jämt ska bli så krångligt när jag ska baka!

5 thoughts on “Mintkyssar

 1. HAHAHAHAHAHA…………….
  du e ju för underbar…men du ger ju iallafall inte upp…
  Kram på er alla från oss.
  God Jul och Gott Nytt!!!
  Kram Carina

 2. Vad smaskigt det ser ut! Undrar om man kan få tag på pepparmyntsolja här… Hade tänkt göra mintkyssar till jul i år. Hmm…

 3. heheheheheheeh ni e för kuliga,, du e ju värsta roliga kocken, bra att göra fler saker samtidigt, vadå för julprojekt blir ju nu väldigt nyfiken,,,
  kramiiiis

Comments are closed.