Efter midsommar

Glad midsommar vänner! Kan det vara den varmaste någonsin eller? Inte ett moln på klarblå himmel, supervarmt, inte en vindpust. Nej, jag klagar inte men så tokvarmt så vi inte kunde sitta utomhus och äta med grannarna. Ja, nu blev det väderprat igen, jag måste sluta prata väder här. Midsommardagen ska vi inte prata om knappt heller, den var säkert ännu varmare och det gick knappt att vara utomhus. En perfekt dag på stranden kan man tycka, men vi var inomhus och pysslade med annat.

Vi tog en vilodag från vårt vanbygge vilket kändes skönt ändå. På självaste midsommarafton åkte vi och handlade på oss en hel del virke så idag söndag, ska vi sätt igång igen. Midsommarafton bjöd ju som sagt på sol, så vi låg hemma och solade och hade gött innan vi firade med grannarna. Det blev inte någon sväng till ängen heller för att plocka midsommarblommar. Så istället lägger jag in foton på våra blomstrande krukor.

Heliotrop

Denna lila blomma är en blomma som lockar till sig fjärilar. Än så länge har jag inte sett några fjärilar. Den trivs bäst i varmt och soligt läge, men får absolut inte torka ut. Den trivs även skuggigare. Doftar starkt av vanilj eller honung, särskilt på kvällarna. I skugga blir doften mindre. I samma kruka har jag en nyinköpt klematis. Kanske inte den bästa planteringen men jag får nog flytta på den till nästa år till rabatten.

Daggsalvia, flitiga Lisa och njurvinda

I en annan kruka planterade jag daggsalvia, trivs bäst soligt och varmt. Den drar också till sig fjärilar och humlor. Tillsammans med den njurvinda och flitiga Lisa. Jag trodde nog att flitiga Lisan inte skulle trivas men håller man efter den och tar bort vissna blomknoppar så verkar den må bra ändå.

heliotrop
Heliotrop – fjärilslockare
efter midsommar