Stranddagar i Kap Verde

Stranddagar i Kap Verde, med cirka 8 kilometer lång underbar sandstrand längs med Santa Maria-kusten. Kraftig vind som vi såklart förstod att vi skulle få, och med det höga vågor. Människorna där är mycket vänliga, och här är det ”no stress” som gäller. Passade oss utmärkt. Trötta, bleka och sletna. Det var inte så fullsmockat med folk på stranden när vi var där, och vi kunde ordna lite vindskydd med lediga solstolar. Med All Inclusive dygnet runt var det bekvämt att hämta dryck och något att tugga på. Ja ni hör ju, hur bra kan man ha det? Varje kväll var det liveshow med riktigt duktiga dansare. i behövde inte gå hungriga, det fanns mängder med olika goda rätter, inhemska grytor, medelhavskost, frukt och grönt. Desserter, olika ostar, oliver och så mycket mer.

Kap Verde består av nio öar och ligger i Västafrika utanför Gambia och Senegals kust. Vi bodde på ön Sal, i Santa Maria. Kap Verde är bäddat för sol och bad och vattensporter samt upplevelser.

Palmallé

Hotell Riu Palace

Hotellet vi bodde på byggdes 2020 så det var väldigt fräscht. Stort rymligt rum med stort badrum och en balkong. Nybäddad skön säng och städat varje dag. Påfyllt med färskt vatten och ville man ta sig en drink var det bara att fylla på glaset från flaskorna i väggbaren. Fast vi använde aldrig dem.

Dessvärre fick vi uppleva gigantiska kackerlackor, hela tre stycken! Ja, för två tog vi död på och den tredje hann vi inte få tag på. Men syrran och svåger som bodde i rummet bredvid, dem såg inte en enda kackerlacka men istället hade dem mygg, och vi hade inga problem med mygg.

Vi provade på Renova Spa som finns på hotellområdet med tillhörande gym. Det blev ett gympass och sedan en simtur i den ganska så lilla inomhuspoolen med ångbastu efteråt.

Stranddagar – väder och klimat

Med västafrikanskt klimat är det varmt året om med både våt och torr säsong. Den lilla nederbörd vi fick uppleva där var en morgon när vi åt frukost, i ungefär en kvart, sen drog molnen vidare i vinden. Runt 20-25 grader varje dag och cirka 20 på kvällarna. Den dagen jag tyckte att jag skulle dyka under vattnet med huvudet så brände jag ansiktet lite lätt. Annars skyddade jag mig rätt bra men fick ändå bra med färg.

De första dagarna var det röd flagg, och man fick såklart inte bada då. Eller jo, maken provade en gång utan att kolla flaggan först. Det var riktigt höga vågor och han rumlade runt som en tumlare. Men till slut bytte dem till gul flagg, men även då var det rätt så höga vågor tyckte jag. Väldigt roligt att bada i dock, och varmt i vattnet var det också. Vi surfade aldrig, har faktiskt inte provat någon gång. Bara bodyboard som jag och maken köpte när vi var på Barbados 1998. Katastrofalt länge sedan. Det var inte mycket till snorkling just vid denna strand vi höll till på, då kanske man får ta sig till andra stränder runt ön. Det blir fort djupt om man nu vågar ta sig förbi de höga vågorna.

Det ska finnas Loggerhead-sköldpaddor för dem lägger gärna sina ägg längs med Santa Maria-kusten. Kap Verde-öarna är det tredje viktigaste häckningsområdet för dessa sköldpaddor och skyddas av SOS Turtle Foundations. Äggen kläcks under september – december, och vi var ju där i april så inte en sköldpadda i sikte.

Det var inte bara sol och bad den här veckan. I nästa inlägg om denna trevliga ö ska jag berätta om när vi åkte zipline! På instagram ”majamyralindmark” kan ni se lite fler bilder och storys.

Läs mer om Kap Verde.

Stranddagar i Kap Verde
Stranddagar
stranddagar i kap verde
Det blåser i Kap Verde

4 thoughts on “Stranddagar i Kap Verde

  1. Åh jag har varit supersugen på kap Verde, men fått lite motstånd av mannen som tycker att ni ska stanna i Europa.
    Underbara bilder!

    1. Hej, tack för din kommentar! Europa är också fantastiskt! Det finns så mycket i världen man vill utforska.

  2. Åh vad kul att få återse Kap Verde via din blogg. Jag var där i december och hade turen att se några av dom sista sköldpaddsungarna kläckas och få hjälp ut i vattnet.
    Riu Palace verkar som rena paradiset. En jag lärde känna på planet bodde där och nog tittade jag avundsjukt på alla bilder hon visade från buffeerna.

    1. Hej, vad kul att höra! Och vilken tur du hade då, jag hade gärna velat få uppleva att se sköldpaddsungarna! Man kanske skulle boka en till resa dit fast under den tiden äggen kläcks :)
      Ja, Riu Palace var riktigt bra tycker jag. Nu ska jag kika in hos dig.

Comments are closed.