Zlatni Rat

Zlatni Rat, en av Europas vackraste stränder. Där njöt vi av sol och bad i september 2020 på vår resa i Kroatien. Vi bodde en natt på ön Brac i byn Bol. Tidigt på morgonen tog jag och syrran våra kameror och promenerade bort till den populära stranden. Vädret var väldigt fint, lite dis med tunna slöjmoln. Stranden var helt öde så vi kunde fotografera ostört en bra stund.

Hade vi stannat lite längre på ön Bol hade vi kunnat utforska bergen om byn lite mer, och andra sevärdheter. Det var såklart mest fokus på sol och bad och bara njuta i detta fantastiska land. Längtar absolut tillbaka dit!

Zlatni Rat
Ön Brac och stranden Zlatni Rat
Gyllene udden
Gyllene udden – gyllene hornet

Zlatni Rat – den gyllene udden ovanifrån

Zlatni Rat kallas för den gyllene udden eller gyllene hornet. En strand väl värt ett besök om ni åker till Kroatien och ön Brac. Strandspetsen formar sig och ändrar skepnad efter havsströmmarna, vilket lättast kan ses med drönare. Svågern hade med sig en drönare till stranden. Det blev väldigt fina foton med den. Som ni ser lite längre ner är det en fantastisk strand. Till höger i bild badar jag och syrran som två små prickar ovanför båten. Med tanke på covid-19-tider var det väldigt lite turister. Denna strand är väldigt välbesökt annars så det var skönt att det inte var smockat med folk.

Gyllene hornet
Foto: Eric Lindén
Zlatni Rat Beach
Foto: Eric Lindén