Pisak beach Croatia

Pisak, ett stopp längs vägen för att ta ett svalkande dopp. Samma dag som vi åkte från Makarska och fick uppleva stranden Brela, hade vi ett par timmar kvar i vår hyrbil. Vackert som bara den utefter kusten längs med Adriatiska havet drog vi vidare mot Split. Men vi kände alla för ett sista dopp någonstans längs med vägen och hittade en strand som heter Pisak.

Pisak beach
Trappan ner mot Pisak beach

Pisak – och den gömda stranden

Vi hade egentligen ingen aning om vart vi var på väg. På kartan längs med bilvägen såg vi att det skulle finnas en badplats. Vi svängde av och åkte en liten bit neråt berget. Snart kom vi till en liten pittoresk by. Vi parkerade och hittade snart en trappa som gick ner mot Adriatiska havet. Vi blev rätt så förvånade när den här vackra stranden uppenbarade sig.

Det visade sig att just Pisak är en av de mest kända turistmålen längs med kusten mot Split. En fiske- och turistplats mellan Omis och Makarska. Det vi inte visste var ju att det finns en populär restaurang ”Porat”. Även en hel del historiska sevärdheter också. Som till exempel Mirabela-fästningen och Fortica-fästningen, kyrkor, kloster, stadsmuseum, gamla Omis -kyrkogården, medeltida stadskärna, skampelaren och stugan i gamla stan. Men vi kan ju inte hinna med precis allt. Dessutom var det här vår sista dag och vi var på väg mot Split för vår sista kväll i Kroatien.

pisak
Pisak – byn med den gömda stranden