Split till Supetar Brac

I Split hyrde vi ett poolhus, ”Villa Little Heaven” för två nätter. En väldigt trevlig plats mitt i ett tätbebyggt område, men ändå bra avskilt. Vi fick en smaskig välkomsttallrik med chark och ost. Supergod! Sedan blev det ett dopp i poolen och solsängshäng. Villan ligger högt upp, och vi märkte snabbt att vi fick ömma fötter i upp- och nerförsbackarna. Ibland blev det Uber-taxi. Alla boenden under vår resa bokade vi i appen Airbnb, och alla möten var trevliga och lättsamma. Bilder från villan finns på min Instagram.

Det var cirka 1 km promenad ifrån Žnjan Beach. Där hängde vi på stranden, svalkade oss med bad och öl. Åt bland annat en riktigt god Ceasar-sallad, och en annan kväll en smaskig risotto. Syrran och jag provade även en varsin sushi-tallrik på TIN – Food & Wine Rooftop när vi var på Mall of Split, väldigt god.

Znjan beach
Žnjan Beach i Split
Fotat med Sony Alpha 5000
Žnjan Beach - Split till Supetar
Žnjan Beach
Mall of Split - TIN Rooftop
Restaurang TIN Rooftop – Mall of Split
Fotat med Huawei P20 Pro

Split till Supetar Brac Island

Efter två nätter i Split tog vi färja till Supetar på ön Brac. När vi klev på färjan behövde man ha munskydd på grund av coronapandemin. Resan tog en timme över Adriatiska havet. Lugnt och fridfullt, inga vågor överhuvudtaget. Väl framme gasade vi direkt vidare i vår hyrbil längs med väg 113, i jakt på närmsta restaurang. Det dök upp flera stycken efter vägen, och efter ungefär en kvart stannade vi vid restaurang Ziza.

Vi var dem enda som var där, och jag kan tänka mig att det vanligtvis är fullsatt här. Det fanns mängder med bord, så ni kan tro att dem blev glada att se oss där. Tänk vad coronapandemin ställer till det. Vi fick välkomstdrink och skorpor av något slag.

Vilken plats, och utsikten! Jag och syrran knäppte av ett gäng bilder. Syrran hade ett riktigt bra objektiv och lyckades zooma in en örn som flög förbi! Jag beställde svärdfisk med grönsaker, och herregud vad gott det var. God mat, gott sällskap och varma vindar. Vi njöt verkligen av maten där vi satt för oss själva under alla olivträd. Innan vi lämnade den trevliga familjen så fick vi ett gäng färska fikon.

restaurang ziza supetar
Besök restaurang Ziza med supertrevlig personal och supergod mat med lokala råvaror.
Fotat med Canon EOS 650D
road 113 brac island
Väg 113 mot Bol
Fotat med Huawei P20 Pro

Serpentinvägar på ön Brac

Vilken upplevelse att färdas på ön Brac. Jag säger bara det, mag-ni-fikt! Mätta och belåtna for vi vidare längs med väg 113. Så otroligt häftigt med dessa serpentinvägar som ringlade utefter kusten. Höga berg och det klara fina Adriatiska havet. Det är ett måste att färdas med bil, eller annat färdmedel. Stanna vid utkiksplatser och njut. Nu fortsätter resan längs med svindlande vyer och vi närmar oss Bol! Mer om det i nästa inlägg om vår Kroatien-resa.

Brac Island
Brac Island
Fotat med Huawei P20 Pro