Vattenläcka

Vattenläcka hos oss igen nu då, när vi minst anar det. Vi är hemkomna från en fantastisk vecka i Kroatien. Ska självklart berätta mer om den resan senare. Som tur var hade vi ett par extra semesterdagar efter resan, då vi drabbades av en oförutsedd händelse. En morgon upptäckte jag en liten vattenpöl under kylskåpet.

Vattenläcka – oförutsedda händelser

Jomenvisst, där gick kylskåpet sönder. Bara till att dra ut och kolla så att vi inte fått fuktskador på golvet, men det verkar lugnt. Iväg och leta ny kyl och frys. Den här gången valde vi kombinerad kyl/frys och köpte två stycken av märket LG. Valde även utan handtag, och istället öppnas dem längs med kortsidorna. Frysarna har en no frost-funktion, väldigt bra! Kylarna har fresh balancer, perfekt till grönsaker och frukt bland annat för längre hållbarhet. Door cooling för snabbare och jämnare kylning. En inverter linear cooling finns också, vilket vi inte heller haft tidigare, som minskar temperaturskillnader.

Det är inte första gången vi råkar ut för oförutsedda händelser i form av dessa. Till och med slamsugning har vi fått erfara, tyvärr när det varit alldeles för sent. Den gången upptäckte vi översvämning från golvbrunnen i tvättstugan. Det visade sig senare att det var stopp ända ut till gatubrunnarna, och som tur var fick föreningen vi bor i stå för den kostnaden.

oförutsedda händelser
LG kyl/frys x 2

Nya inredningstankar

Nu när vi har ny kyl/frys får jag börja tänka om lite. För det första så var dessa högre än de gamla vi hade. Detta gjorde att de bänkskivor vi hade runt om, som en egen inbyggnationsvariant, inte längre passade. Så dessa har vi kastat bort.

Vårt kök har haft många olika utseenden med åren. En gång i tiden hade vi kyl och frys mot en helt annan vägg. Och på platsen där våra nya står idag var det bänkskiva hela vägen med ett omaka skåp ovanför, med omaka koppar och annat i. Jag gillade det nog bäst som det var då. Men nu måste jag alltså tänka om igen. Jag vet inte vad jag tycker just nu. Skönt med nytt och fräscht, men jag får inte till det runt om, men kan inte riktigt sätta fingret på vad. Det löser sig med tiden. Eller kom gärna med tips!

LG kyl/frys