WordPress

WordPress har ju förändrats en hel del, och jag måste säga att det tog ett tag innan jag förstod hur jag skulle handskas med den nya versionen. Det jag inte har klurat ut över huvud taget är hur man får till bildspelet. Jag har ju ett tillägg installerat för detta, som heter MetaSlider. Detta tillägg ska göra att fotona jag lägger ut i mina inlägg kan öppnas i större format i form av ett bildspel. Men det verkar som att det inte riktigt fungerar nu. Är det några av er som läser här som använder WordPress?

I övrigt när det gäller WordPress så är jag självlärd genom åren. Google har varit till stor hjälp ibland när det har strulat till sig. Men ibland räcker det liksom inte. Jag har funderat på att gå någon typ av kurs. Men jag blir otålig och vill att det ska fungera nu på en gång. Så det slutar oftast med att jag fått hjälp av andra som stött på samma problem. Eller att jag kontaktar supporten. Vilket är guld värt.

Men ibland kan man behöva gå en kurs. På jobbet fick jag och kollegorna en uppfräschning i Excel. Det är ett program jag inte använder lika ofta. Hemma använder jag det typ aldrig, och i jobbet någon enstaka gång. Det bästa vore väl att gå en excelkurs och få 100% insikt i hur man kan använda programmet. Vilket jag också fått, men för ganska många år sedan. Så den lilla miniutbildningen var bra att få, för att fräscha upp minnet lite. Excel är ju faktiskt ett riktigt bra program att använda i många lägen, om man bara vet hur det fungerar.

Vad använder ni för typ av program mest?