Raka av håret

Raka av håret. En tanke som slog mig för inte så länge sedan. Under lång tid har jag verkligen hatat mitt hår. Tappar hår, frissigt och bara helt crazy. Dessutom grått, grått och grått. Det är ju som medelålders som jag är att det grå tar ju liksom över till slut. Och jag orkar verkligen inte köpa en massa billig toning/färg som bara gör det så där rödbrunt som jag INTE gillar.

Raka av håret – en total makeover behövdes

Först tänkte jag raka av håret helt och hållet, schoff schoff bara. Men det är ju en enorm utmaning. Och vem vet hur mitt huvud ser ut, födelsemärken etcetera, och om jag inte blir nöjd…what then liksom? Så jag tänkte om lite att raka av lite grann samt testa olika nyanser, bleka, rosa nyans och så vidare. Typ leka lite innan det en dag kanske rakas av helt.

Det behövdes minst sagt en rejäl förändring och jag övervägde även att göra det själv. Men efter en massa googlande och screenshots tog jag mitt förnuft till fånga. Här krävs en proffsig frisör. Vaknar på långfredagen, googlar lite till och sparar referensbild att ta med till frisören. Maken pushade mig att våga, och så fick det bli! Jag visste vem jag vill gå till. En supertrevlig kille på Nikita som verkar veta vad han håller på med. Så vi hängde på låset till gallerian och för en gångs skull har jag tur! Fick en tid till Alex på Nikita!

Askbrun och grå

Så fort jag visade min referensbild och förklarade att jag ville raka av mig håret, så gick han igång direkt! Han tyckte absolut att jag skulle passa i det och det tog typ 5 minuter så var hårtrimmern framme! Vilken känsla när han började raka av håret, ojojoj! Kunde inte sluta le, det var så häftigt och skönt att bli av med min tråkiga kalufs. Det tog ju bara några minuter att raka sidorna och bakhuvudet. Sedan bestämde vi att avfärga, bleka och tona för att få bort det röda ur håret. Det blev en riktigt fin kall askbrun nyans, och jag är verkligen supernöjd! Dessutom stylade han det väldigt enkelt och snyggt, fönade och lockade med plattång.

Är det ändå dags att bli grå så är det här perfekt färg att börja med för att blanda in det naturliga grå. Han vill dock göra mig ännu ljusare och det skulle jag kunna tänka mig också, efter ett tag. Jag kommer nog aldrig bli mörkbrun igen skulle jag tro. Det får bli grått nu och gärna med en klick blont eller varför inte en väldigt blek rosa nyans i. Det är kul att leka med håret, och jag har haft många olika frisyrer och färger genom åren. Jag har ju haft askbrun nyans på håret tidigare.

Har ni rakat av håret någon gång?

hårtrend 2019
Askbrun
Bildkälla: Pinterest