Husdrömmar

Husdrömmar, vem har inte det liksom. Eller det behöver ju inte vara just hus. Det kan vara lägenhetsdrömmar också förstås. Jag har länge varit förtjust i hus som har sån där amerikansk veranda. Country house typ. Det finns ett litet hus i vårt område som har en sådan veranda, tycker mycket om det huset, men det ligger inte så bra. Mitt i området liksom.

Tänk att få designa sitt eget hus, samt att inte behöva göra jobbet. Men ändå att få vara med och bestämma efter sina egna önskemål och inte begränsas av någonting. Ja, det är ju så drömmar är. Det kanske blir verklighet, eller är verklighet för vissa.

Men jag drömmer mig bort lite just nu och fastnar i Pinterest-världen. Speciellt nu när jag fick möjligheten att skriva den här texten ihop med sidan jag länkar till längst ner i texten. Men självklart är det mina egna tankar och ord.

Vi har bott i vårt hus i snart 14 år, ganska så precis. Det har hänt en hel del med vårt lilla kedjehus på gaveln mitt i uppförsbacken. Vi har en stor altan både på vår fram- och baksida, men den går inte runt husgaveln och har inte tak över sig med endast balkar som håller den uppe. Som bilderna visar nedan. Eller som en sådan här villa i New England-stil!

Man kanske inte kan få det precis som man vill, men har man möjlighet så varför inte. Dock får man inte glömma kontakta sin kommun och ansöka om bygglov och konstruktionsritningar, särskilt när det gäller bygglov för en nybyggnad, tillbyggnad eller påbyggnad.

husdrömmar
Husdrömmar