Tredje adent

Tredje advent och julgranen är klädd. Vi kör med vår vita plastgran i år igen, och vi har klätt den med pynt i silver, guld, vitt och några röda detaljer.  I år ska vi prova fira jul på vår altan. Vi har ju inrett den med heltäckande matta och köpt oss en rejäl gasolvärmare. Tror det kan bli mysigt. Egentligen så vill jag ha lite varma mattor på plastmattan, lite fler fällar och varma filtar. Men det får jag nog införskaffa under mellandagsrean kanske.

Tredje advent – förberedelser

Nu en liten fråga till er, tror ni att man kan lägga ut julklapparna redan nu under julgranen? Självklart tänker ni, men grejen är att det är nästan nollgradigt där ute på altan. Vi har ju ändå kuddarna i lounge-gruppen kvar där ute, även gardiner, och det har gått bra. Men kan innehållet förstöras i julklapparna tro? Det är inte fuktigt och kan inte bli blött, men jag vet ändå inte. Vi provade nu natten som var, och de kändes inte så jättekalla. Men jag har lyft in julklapparna igen. 

Vad gäller förberedelser med julmat och annat som hör till så ska vi nog börja lite smått snart. Jag funderar på att göra en egen inlagd sill, funderar,..än så länge. På fredagen som kommer har jag tagit en ledig dag, den enda under julhelgen. Vill spara lite semesterdagar till nästa år. Men svärfar kommer på besök så vi kan nog alla hjälpas åt med julstöket.

tredje advent
Julgran

Idag blev det lördagsjobb och sedan hem och pyssla lite hemma, sånt där vardagligt liksom. Lite plock, lite tvätt. På bilden ovan så ser ni lite av den coola stolen jag fyndade på Black Friday senast, eller stolarna rättare sagt. De är från Jotex och riktigt snygga! Vill ha matchande fällar i dessa, måste bara hitta den rätta nyansen. Har kikat lite på Rusta och Ikea än så länge.

Provade en ny maträtt ikväll, en vegetarisk. Fylld hasselbacksaubergine, och det var riktigt gott måste jag säga. Försöker tänka på att äta mer grönt, och lila. Mer vegetariskt helt enkelt.

Snön faller utanför och det är lite vitt på marken. Det får gärna snöa för det är så mysigt med snö i julaftonstider tycker jag. Hoppas ni alla haft en mysig tredje advent!

julgransdekoration
Polkagrisar och kottar
julgranspynt
Bjällerklang