Norgeresan – sista dagen och natten

Norgeresan går mot sitt slut, och vår sista dag fick vi uppleva många andra fina platser. Det blev en 24,5 km lång tunnel som heter Laerdalstunneln till exempel, så otroligt lång. Vi åkte även längs med Naeroyfjord, Sekse, Hordaland, Langfossen. Böljande landskap där det fanns morellodlingar och man kunde stanna och köpa sig en påse moreller. Vår sista natt blev i Haugesunds camping. Ett jättemysigt ställe och trevlig personal!

Dagen efter åker vi mot Åkrasanden som är framröstat som Norges finaste sandstrand. Det var verkligen en fin strand, och mysig ort också där stranden ligger i Karmoy. Dock var ju vädret lite si och så när vi var där. Inget sol- och badväder med regn i luften, och bara vi och fåglarna var där. En hundägare spatserade förbi också.

Haugesund

Hur söta? Får vid Haugesunds camping.

norgeresan

Åkrasand

 

Norgeresan – Sverd i fjell – Stavanger

Nästa plats att besöka var Stavanger hade vi ju bestämt. Och här någonstans fick vi hjärnsläpp för vi trodde att Preikestolen fanns där, vilket är jättekorkat så här i efterhand. Så var alltså inte fallet. Men däremot fanns ju ”sverd i fjell” i Stavanger.

Denna norska skulptur ligger vid Hafrsfjorden i Stavanger, och är ett minnesmärke till minne av slaget i Hafrsfjorden 872 då Harald Hårfager enligt sägnen enade Norge till ett rike.

Så alltså var detta sista inlägget för nu om vår Norgeresa. Jag ser fram emot att åka till Norge igen. Då vill jag åka till Trolltungan bland annat. Vi har så många fina minnen! För att inte tala om alla vackra vyer vi har fått uppleva i detta trollska vackra landskap.

sverd i fjell

Sverd i fjell – Stavanger

Böljande landskap