Svanar i tusentals

Svanar i tusentals. Öronbedövande men ståtliga. Rekordet bräcktes inte i år från förra året, men ändock räknat till 5012 svanar den 4 april i år! Jag tog ju ganska många foton när jag fick uppleva att se denna rastplats i Tysslingesjön Rånnesta.

I år var svanarna försenade, precis som våren. Men själv lyckades jag hinna med att få se tusentals samtidigt.

Svanar i tusentals – en mäktig syn

Sen eftermiddag var det den 5 april, och hela dagen hade det regnat. Jag var orolig att det inte skulle bli av att åka dit. Men som tur var sprack det upp och vädret som bjöds gjorde mig helt lyrisk! Det var så magiskt vackert att fotografera vid svansjön, med landskapet i bakgrunden delvis täckt av dimma. Ibland strilade solen genom molnen, ja ni förstår ju att jag var där ett tag. Försökte verkligen få till vackra foton, och jag själv är rätt så nöjd med många. Det är dock svårt för mig att få till en bra skärpa exakt där jag vill, särskilt när de kommer flygandes. Önskar jag såg lite bättre helt enkelt.

Nedan följer ett gäng foton på dessa vackra varelser. Se fler foton och information i mitt tidigare inlägg, sångsvanar i Tysslingen. Alla foton är tagna med Canon EOS 650d, EF85mm f/1.8 USM. Klicka gärna för större format!

Svartvit redigering blev effektfullt

Full aktivitet vid svansjön

svanar

Mäktig syn

Vackra svanar i tusentals

Vackert landskap i dimma

svanar i tusentals

In löv :)

Sångsvanar – tänk er ljudnivån

Inför landning

Öronbedövande men ståtliga

Effektfullt med kajor, svanar och dimma

8 thoughts on “Svanar i tusentals

  1. Wow, vad fina bilder!
    Svanar måste vara några av de vackraste fåglar som finns. Vad kul att få se så många på en och samma gång. Kan bara föreställa mig den ljudnivån. :)

  2. Wao vilken häftig syn du måste fått se. Bilder är så fina.
    Svanar kan ju vara lite lömska. Modigt av dig att gå så nära.
    Må så gott

    1. Tack, ja fast just vid detta tillfälle var de så upptagna av varandra och att äta efter den långa resan ;)

Comments are closed.