Kostym och studentmössa

Kostym och att designa sin egna studentmössa. Studentmössan gick ju sonen all in på. Men han fick ta bort lite detaljer för att hålla vår budget. När jag tog studenten var det en vanlig basic studentmössa. De ser ju inte så roliga ut från början, så jag förstår att man vill göra den lite mer personlig. Men till en viss gräns. Det blev hans namn på framsidan, annan passform, annan design på kokarden. På baksidan står det även klass ”BA15A2”, för bygg och anläggning.

Det är inte lätt att i så ung ålder veta vad man vill med livet. Dessvärre känner han likadant som jag själv gjorde när jag tog studenten. Någon snickare lär han inte bli, och jag själv blev ju aldrig svetsare.

 

kostym och studentmössa

Studentmössa från Crownstudent – kolla om ditt gymnasium har rabattkod!

 

I fredags åkte jag och tonårssonen till Vingåker för att leta kostym. Det är stort, inte Ullareds-stort, men ändå mycket kläder! Vi åkte dit i hopp om att fynda och här kan du fynda märkeskläder i mängder. Men för oss som vanligtvis inte köper kläder i denna prisklass så kan det bli dyrt ändå. Dessvärre hittade vi inte rätt storlek i rätt prisklass.

Kostym med rabatt och bra service

Så vi åkte vidare till gallerian, och efter lite snurrande där inne så klev vi in på Brothers istället. Där har de just nu rabatt på kostym. En supertrevlig tjej hjälpte sonen att prova ut rätt storlek på kavaj, byxa och skjorta. Och nu har vi båda lärt oss att det är mycket att tänka på. Om det ska bli snyggt ska det sitta rätt. Samt att man får nog räkna med att det kostar, för det tar ju inte slut där. Sedan är det fluga eller slips, skärp och skor.

Hur som helst, jösses vad stilig han såg ut där i provhytten. Så stolt och nöjd, och som mamma likaså. Han valde färgen navy, riktigt snygg och poppis färg nu då många väljer det. Även grått tydligen. Svart är lite på väg ut, menade hon på då kostym är på väg att bli lite mer casual.

Det som var bra med Vingåker var att man i kassan kunde välja Klarna, dock inte på Brothers. Så butikstjejen skrev upp alla storlekar och i helgen beställde vi på nätet. Valde Klarna, betala inom 14 dagar. Smidigt att man kan göra så tycker jag. Vi valde även att hämta i butiken, för att sedan få byxorna uppsydda som i hans storlek såklart blev för långa.

Slutsumman på detta blir väl lite saftigt, men det får bli en del i hans studentpresent. Samt att han faktiskt känner att han kan använda denna kostym flera gånger vid andra tillfällen.